Головна Новини Суспільство події В Укргідрометцентрі розповіли, яку погоду чекати у лютому
commentss НОВИНИ Всі новини

В Укргідрометцентрі розповіли, яку погоду чекати у лютому

Середня місячна температура в Україні в лютому 2022 року очікується в межах 0-5 морозу

1 лютого 2022, 08:15
Поділіться публікацією:

Лютневих морозів цього року чекати не доводиться. Синоптики прогнозують, що середня температура в останній місяць зими в Україні очікується в межах 0-5 морозу. У південних областях країни, як і завжди тепліше – близько 1 градуса тепла. Синоптики називають таку температуру вже звичною для України. Як передає видання "Коментарі", про це розповіли в Укргідрометцентрі.

В Укргідрометцентрі розповіли, яку погоду чекати у лютому

Погода. Фото: з відкритих джерел

Щодо опадів у лютому, то зазвичай їх найбільше спостерігають у західній частині України: у Карпатах, на Закарпатті, а також у горах Криму. Але цього року їх може випасти менше за норму. У Карпатах – 22-40 мм, у Криму – 52-75 мм.

Синоптики відзначають, що за тією інформацією, яка є за багато років спостережень, середня температура у лютому тримається в межах від 0 до 5 градусів морозу. На півдні України навпаки від 0 до 5 градусів тепла.

Температурний мінімум у лютому було зафіксовано на рівні 24-39 градусів. На півдні також було холодно, але температура не опускалася нижче 15-23 градусів. Що стосується максимальної температури у лютому, то її фіксували на рівні 12-20 градусів. А в південних областях країни взагалі було 21-24 градуси тепла.

Зазначимо, що раніше синоптики розповідали, що третя декада грудня принесла в столицю України метеорологічну зиму. Саме з того часу і до цього дня температура в Києві не піднімається вище за нуль. Періодично йде сніг і завдяки низьким температурам сніговий покрив зберігається на поверхні землі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україну накрило довгоочікуване потепління та мокрий сніг: як зміниться погода. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини