Головна Новини Суспільство події В Укргідрометцентрі дали прогноз на грудень: яка погода буде в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Укргідрометцентрі дали прогноз на грудень: яка погода буде в Україні

За прогнозом, грудень цього року буде близьким до кліматичної норми

24 листопада 2021, 21:15 comments1648
Поділіться публікацією:

Погода останнього місяця цього року  — грудня, буде не виходити за межі кліматичної норми.  У грудні до нас прийдуть морози, хуртовини з сильними поривами вітру, а також тумани і відлиги. Про це інформує Укргідрометцентр. 

В Укргідрометцентрі дали прогноз на грудень: яка погода буде в Україні

Погода в грудні (фото з відкритих джерел)

 За оприлюдненою на сайті синоптичного центру інформації, середньомісячна груднева температура буде сягати від -4 морозу до + 3 градуси тепла, що передбачено синоптичними нормами.

 Разом з тим, фахівці кажуть, що місячна норма опадів буде 33-78 міліметрів, в гірській місцевості  в деяких місцях  81-105 міліметрів, що теж не перевищує звичних погодних показників першого місяця зими. Проте у північно-східних регіонах опадів  випаде трохи менше, як передбачається.

Фахівці центру зазначають, що за визначеними абсолютними мінімумами груднева  температура повітря  в нашій країні буде -24°...-32°, у східних, північно-східних та Чернівецькому регіоні  місцями -33°...-35°, в Прикарпатському регіоні до -38°, в Закарпатській області та в південних областях  держави  місцями -17°...-23°, а в південному регіоні  Криму  — до -10°...-19°.

 Абсолютний максимум температури повітря  в Україні буде  +10°...+18°, в Прикарпатському регіоні та в південних регіонах  - до +20°,  в південному регіоні  Криму — до +25°.

За прогнозом синоптиків,  в більшості регіонів країни  знову утвориться покрив снігу, лише на південних територіях він буває  не кожного року. Грудень прогнозується сильними вітрами, хуртовинами, налипанням мокрого снігу. В час відлиг прогнозуються  тумани та ожеледиця.

 Як прогнозує керівник відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, протягом першого зимового місяця  температура буде з маленьким плюсом денної пори й з малим мінусом – нічної пори. Стовпчик термометра, як і погода цього місяця, змінюватимуться що через кілька днів.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україну йде похолодання і сніг.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини