Головна Новини Суспільство події В "Укренерго" розповіли, скільки ще потрібно протриматися: коли покращиться ситуація зі світлом
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Укренерго" розповіли, скільки ще потрібно протриматися: коли покращиться ситуація зі світлом

Вересень та жовтень мають додати українцям оптимізму

22 липня 2024, 15:40 comments1851
Поділіться публікацією:

Відключення світла в Україні будуть значно меншими у серпні, вересні та жовтні. У якийсь час за цей період дефіцит може не бути взагалі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю телеканалу "Суспільне" зробив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

В "Укренерго" розповіли, скільки ще потрібно протриматися: коли покращиться ситуація зі світлом

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"Звичайно, що є проблеми з дефіцитом, але з добрих новин: за кілька тижнів ми очікуємо покращення ситуації, тому що буде збільшено обсяг генерації, вийдуть з ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях", — повідомив Володимир Кудрицький.

За його словами, дефіцит трохи зменшиться, і протягом серпня поступово зменшуватиметься у вересні та жовтні, якщо не буде нових масштабних обстрілів.

"У нас досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з менш меншими відключеннями, ніж зараз", — сказав він.

Кудрицький нагадав, що в Україні половина генерації, яка була станом на початок березня цього року, пошкоджена чи розбита.

"І знаєте я вам так скажу що будь-яка інша енергосистема в цій ситуації просто би сколапсувала, просто би був повний блекаут на тижні або місяці", — додав глава "Укренерго".

Читайте також на порталі "Коментарі" — з графіками відключення світла в Україні триває плутанина. Незрозуміло, як відбувається вимкнення. Зокрема, дедалі більше питань до монополіста ДТЕК. Чому компанія скорочує годинник, коли є світло? Якщо подивитися на графік, то раніше електрику подавали 8 годин на день, потім 6, зараз взагалі – 4. Чому ДТЕК не регулює графіки залежно від погодних температур? Якщо, наприклад, температура підвищується, то монополіст підвищує годинник відключення світла. А якщо прохолодніше, як було вчора, ДТЕК все одно не додає годинника, коли є електроенергія. Що відбувається у цій сфері? Як можна пояснити таку арифметику? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини