Головна Новини Суспільство події В Укренерго натякнули, що можуть повернутися до відключень світла: коли це може статися
commentss НОВИНИ Всі новини

В Укренерго натякнули, що можуть повернутися до відключень світла: коли це може статися

Вже майже тиждень "Укренерго" не запроваджує обмежень споживання електроенергії

3 серпня 2024, 10:34 comments1233
Поділіться публікацією:

В Україні найближчими днями відключати електроенергію у вихідні не планують. Однак, якщо температура повітря знову підніметься вище за 30 градусів, графіки можуть повернути. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

В Укренерго натякнули, що можуть повернутися до відключень світла: коли це може статися

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

"Вже майже тиждень "Укренерго" не запроваджує обмежень споживання електроенергії, тому що електроенергії в системі вистачає на всі потреби. Також диспетчерський центр не планує відключень на ці вихідні. Це важливе полегшення для всіх українців, але я маю нагадати, що розслаблятися ми не маємо". права: пошкодження енергосистеми є значними, виклики перед нами теж", – заявив Кудрицький.

Він зазначив, що в Україні все ще може посилитися ситуація із відключеннями. Так, температура повітря знову може значно підвищитись, а це вплине на ситуацію в енергосистемі.

За словами Кудрицького, спека понад 30 градусів ще може повернутися і тоді ситуація в енергосистемі може змінитись.

"Стежте за нашими повідомленнями та за повідомленнями ваших обленерго. Ми ж продовжуємо працювати не лише над ремонтами та розвитком захисту, а й над пошуком рішень залучення в Україну більшої кількості електроенергії з Європи", – пояснив Володимир Кудрицький.

Водночас Кудрицький зазначив, що зараз "Укренерго" намагається збільшити технічні можливості для імпорту. Тоді Україна зможе більше струму купувати у ЄС у разі зростання дефіциту.

"Зокрема, активно працюємо з польською стороною, щоб збільшити технічні можливості та обсяг поставок електроенергії в Україну восени та взимку. Напрацьовуємо варіанти, які мають компенсувати дефіцит, спричинений російськими атаками. Коли буде досягнуто домовленостей — повідомимо докладніше", — зазначив голова правління "Укренерго".

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки Україна може жити без відключень світла: радник прем'єра дав відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини