Головна Новини Суспільство події В Україну завезли небезпечний рис з токсинами (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну завезли небезпечний рис з токсинами (ФОТО)

В Україну завезли небезпечний рис, який містить перевищення допустимої норми кадмію

25 лютого 2023, 21:22
Поділіться публікацією:

В  нашу країну привезли небезпечний продукт — рис,  в якому встановлено перевищення допустимих норм  кадмію. Цей канцероген небезпечний для здоров’я людей.

 В Україну завезли небезпечний рис з токсинами (ФОТО)

Токсичний рис потрапив в Україну з Італії (фото з відкритих джерел)

 Як свідчить повідомлення Європейської системи швидкого оповіщення про харчові продукти і корми (Rapid Alert System for Food and Feed, RASFF), перевищена норма кадмію була виявлена в рисі ризотто з Італії.

В Держпродспоживслужбі уточнюють, що  інформація  про  небезпечний рис  надійшла від 17 лютого 2023 року (№ 2023.0797-fup 7).

Виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland).

Одержувач в Україні: ТзОВ "БЮРО ВИН", вул. Мечникова, 9, м. Київ.

В  цьому продукті  було встановлено 0,23 мг/кг проміле кадмію (при допустимій нормі 0,15 мг/кг).

 В Україну завезли небезпечний рис з токсинами (ФОТО) - фото 2

Цей канцероген  збирається в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці. Найперше в печінці та особливо в нирках,  період його напіввиведення з людського організму  триватиме від 10 до 30 років. Коли ви виявили такий  продукт  на полицях торгової точки, зверніться до Держпродспоживслужби

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що до України потрапили зі Швеції отруйні чашкиПредставники  Головного управління  Держпродспоживслужби Одеського регіону  повідомили про небезпечний посуд, який  привезли українським споживачам зі Швеції. Важливо, що небезпечний  для здоров’я складник – лігноцелюлозу було виявлено  в чашках для кави  Huskee Cups в січні цього року. Цей товар експортували зі  Швеції,  компанія постачальник  Espresso Gear, Billdal. Ще фахівці зазначають, що посуд надійшов на адресу  ТОВ "Бюро вин".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Helena

2 березня 2023, 12:43

Dera Editor Please verify: the Italian company name is incorrect. This is the updated link of the State Department of Ukraine which corrected the company name https://www.facebook.com/Dpssternopil/posts/pfbid0hWo6VuKiYcyqh5GKaHjX5JST2hC5EwUbg7JdBXdR2HyCb74mGnjac9fgq67n3pgl Please update your article and delete the wrong company name, thank you


Новини