Головна Новини Суспільство події В Україну йде нова хвиля африканської спеки: метеоролог розповіла, що буде з погодою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде нова хвиля африканської спеки: метеоролог розповіла, що буде з погодою

Похолодання, яке очікується в Україні найближчим часом, буде короткочасним

29 серпня 2023, 22:25
Поділіться публікацією:

Пониження температури після серпневої спеки, що прогнозується в українських регіонах, буде тривати  недовго. Синоптики вже говорять  про нову африканську спеку, що швидко прийде на територію України.

В Україну йде нова хвиля африканської спеки: метеоролог розповіла, що буде з погодою

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Зокрема, до майбутніх вихідних в  українських регіонах   поступово знижуватимуться  спекотні плюси.

"Спека спадатиме внаслідок того, що з північного заходу намагатиметься зайти в Україну холодна повітряна маса. Західні області відчують її вже 31 серпня, там температура повітря знизиться до 18-24 градусів. А північ, центр, частина півдня — 1-2 вересня. У Києві теж спека спаде 1-2 вересня, тобто у цей час тут відбудеться зміна повітряної маси", — розповіла  журналістам  NV заступник  начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Як вона стверджує, дощі найближчими днями  очікують  в західних  регіонах — 30-31 серпня, 1-2 вересня дощитиме в центральних, північних та частині південних регіонів, окрім східних.

 "Не виключено, що 31 серпня — 1 вересня і на  Київщині  ця зміна температури приведе до грозових дощів, злив, але поки що розрахунки не певні", — попереджує Голеня.

В столиці, за прогнозами синоптика теж буде  поступове пониження: 30-го серпня +31, потім +28, на перші дні вересня  +26.  

В східних регіонах та на території  південного сходу погода  кардинально не змінюється, наголосила синоптик, можливо  на 2 градуси буде пониження температур в перші дні  вересня.

"Та після цього знову може бути ще одна хвиля тепла на території України — з 5 вересня температура знову буде підвищуватися. Знову може завітати повітря африканського походження із південного заходу. Таким чином, ми можемо знову в більшості областей вийти на +30, а південь і схід навіть на +34…+36 градусів. Це буде 5-7 вересня. Певності в цьому лише 60%. Надалі знову коливання температури", — підсумувала свій прогноз  Наталя Голеня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україну йде спека з субтропіків




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини