Головна Новини Суспільство події В Україну йде дуже рання весна: синоптики оновили прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде дуже рання весна: синоптики оновили прогноз

Погода в Україні навесні 2023 прогнозується теплою, сама весна - ранньою

19 лютого 2023, 21:50 comments2142
Поділіться публікацією:

Погода в нашій країні цієї весни  передбачається  плюсовою, весна прийде рано, проте  можливі сюрпризи, як от  заходи "арктичного" повітря, і тому прогнозуються  періоди  похолодання. Як  прогнозує народний  синоптик  Станіслав Щедрін, весна в  нашій країні буде дуже рання.

В Україну йде дуже рання весна: синоптики оновили прогноз

Якою буде весна в Україні (фото з відкритих джерел)

Зокрема, остання декада лютого, температура  прогнозується  -3...+3 в нічний час та до +4...+9  за світлового дня, буде ще й волого.

Березень прийде  з потеплінням. Стовпчик термометра показуватиме +9...+11,  в західних регіонах температура буде ще теплішою  до +10...+13. При цьому, опади не докучатимуть, а сонця  стане більше.

"Така погода в Україні протримається і другу декаду місяця. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18 градусів", — наголошує народний прогнозист.

При цьому, у квітні в українських  регіонах теплу погоду  змінить  похолодання. Так,  в Карпатах можливо випаде сніг,  на  інших українських територіях  пройдуть перші весняні зливи, навіть, грози.  Друга  декада місяця буде переломною, її змінить тенденція до майже літніх температур.

"Температура все частіше буде на рівні +15...+20 градусів. Періодично будуть зливи, подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно", — наголошує Станіслав  Щедрін.

Як свідчить місячний прогноз ресурсу Gismeteo (дані для Києва), на початку весни таки будуть  високі температури, проте під час  другої декади березня зима зробить спробу  нагадати  про свій час "мінусом" протягом дня  та  5-7-градусними морозами вночі.

Потім  стовпчик термометра знов плюсуватиме, сонячних погожих днів буде все більше.

На  думку Віри Балабух, завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України, цьогорічна  зима  видалась  аномально теплою. Для прикладу, в січні температура зафіксована на 1-5 градусів вище за кліматичну норму.   

"Причиною такої аномально-теплої погоди є зміна клімату, зумовлена людською діяльністю, та особливості атмосферної циркуляції, які спостерігались у північній півкулі. До таких процесів належить насамперед Південне коливання, яке уже третій рік поспіль перебуває у від'ємній фазі — Ла-Ніньо і впливає на погоду багатьох регіонів, і України також", -  робить свій прогноз  метеоролог.

Тому лютий  теж буде на 2-3 градуси тепліший, ніж це засвідчує  кліматична норма.

При цьому, середня в цьому сезоні температура повітря допускається  вищою, ніж  встановлена на 1-2 градуси.  

"Така температура повітря у лютому та березні свідчить про ранній розвиток весняних процесів. Проте, стратосферне потепління, яке зараз почало розвиватись, може посилити меридіональну циркуляцію атмосфери і сприятиме затокам арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, які зумовлюватимуть нестійку погоду, особливо у першій половині весни", — резюмувала свій прогноз  метеоролог.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні різко погіршиться погода.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини