Головна Новини Суспільство події В Україну йде циклон Marius: де чекати на дощ та сніг
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде циклон Marius: де чекати на дощ та сніг

Найбільше від впливу балканського циклону «постраждає» Західна Україна

15 березня 2021, 15:26 comments1232
Поділіться публікацією:

Більшість областей України завтра, 16 березня, насолоджуватиметься весняною погодою — без опадів та з високими температурами. Утім, за прогнозом вітчизняної синоптикині Наталки Діденко, балканський циклон Marius істотно "зачепить" західні регіони.

В Україну йде циклон Marius: де чекати на дощ та сніг

На Західній Україні очікуються значні опади. Фото: kick.media

За словами Діденко, на півночі, сході та в центральних областях України пануватиме підвищений атмосферний тиск. Це сприятиме сухій погоді із сильним рвучким вітром, однак плюсовою температурою. На півдні, наприклад, ртутні стовпчики піднімуться до +12. В решті регіонів прогнозується від +4 до +10 градусів Цельсія.

Захід же потерпатиме від впливу циклону Marius: слід очікувати значних дощів, а подекуди — навіть мокрого снігу. Вітер північного напрямку буде холодним, подекуди із несподіваними шквалами. Як пояснює Наталка Діденко, від циклонних настроїв залежатиме і температура повітря. Жителям західної України слід сподіватися лише на невеликий плюс — від +1 до +4 градусів.

Достатньо теплим — +7…+9 градусів — вівторок, 16 березня, стане для киян. Погода очікується хмарна, але майже без опадів. Можливі пориви вітру — до 7-11 м/с.

Загалом синоптикиня стверджує, що весь найближчий тиждень в Україні пануватиме волога, вітряна і доволі прохолодна погода. Саме тому Діденко просить співвітчизників звернути увагу на власний одяг — аби під час коронавірусної пандемії не підчепити ще якоїсь інфекції, на кшталт звичних раніше ГРВІ.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що весна 2021 року в Україні планується аномальною. Про що саме попереджують метеорологи, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі знайдуться прогнози спеціалістів стосовно прийдешнього літа. Журналісти детально пояснили, коли чекати спеки, а коли — дощової погоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини