Головна Новини Суспільство події В Україну йде антициклон Olenka: що буде з погодою
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде антициклон Olenka: що буде з погодою

Завтра в Україні ще подекуди дощитиме, а на надалі очікується суха та свіжа погода

4 вересня 2023, 23:10
Поділіться публікацією:

Вже у вівторок, 5 вересня, на  ситуацію з погодою в українських регіонах матиме  вплив  антициклон Olenka. Про це  інформує  відома  прогнозистка  Наталка Діденко. Як вона стверджує, циклон  організовуватиме  для українців   погоду без опадів.

В Україну йде антициклон Olenka: що буде з погодою

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

"Дощів переважно не буде, хіба трохи на сході та в Приазовʼї пройдуть", — дає свій прогноз  Діденко.

Стовпчик термометра, як стверджує синоптик, нарешті плюсуватиме та показуватиме комфортні, +22...+26 градусів. В південних регіонах повітря прогріватиметься до +29 градусів.

В столиці України завтра  теж  буде комфортно, на стовпчиках термометрів будуть розкішні +25 градусів.

"Надалі в Україні — бабине літо, буде повсюди сухо, свіжо, не холодно", — тішить співгромадян  відомий синоптик. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, якою буде зима 2024В Тихому океані все більше розвивається таке явище як Ель-Ніньйо, що збільшує температуру на планеті та викликає хвилі спеки. Проте фахівці ресурсу прогнозу погоди Severe Weather Europe вважають, що на нашому континенті погода буде зовсім інакшою ніж в попередні роки. 

Історичні спостереження свідчать, що у період Ель-Ніньйо в Європі спостерігаються доволі різна температура. Наприклад над Скандинавією можуть бути часті та великі хвилі холоду, а Балкани в той час охоплює тепло. Україна знаходить на межі цих двох явищ, що викликає дуже мінливу погоду.

На основі історичних метеорологічних даних щодо Ель-Ніньйо аналітики Severe Weather Europe склали перший прогноз погоди на період із грудня 2023 року по лютий 2024 року. Очікується, що на півдні Європи та в її західній частині температура буде вище середнього, тоді як в Україні, країнах Балтії та у Великій Британії будуть типові температури для зими. Цьому сприятимуть повітряні маси, що йтимуть з півночі. Це означає, що в Україні будуть періоди зі справжньою, холодною зимою, яких останніми роками було дуже мало.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини