Головна Новини Суспільство події В Україні зростає кількість жінок-водіїв вантажівок
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зростає кількість жінок-водіїв вантажівок

В Україні жінки отримують права водія на вантажівки: новий тренд на ринку праці

10 липня 2024, 11:09
Поділіться публікацією:

В Україні все більше жінок навчаються керувати вантажними автомобілями. Через нові правила мобілізації чоловіків-водіїв стає дедалі менше, і жінки приходять на їхнє місце. Так, завдяки проекту OnTrack від шведської організації, українські жінки можуть безкоштовно навчитися керувати великовантажами і навіть отримувати дозволи на перевезення небезпечних вантажів.

В Україні зростає кількість жінок-водіїв вантажівок

Українські жінки все частіше пересідають на вантажівки

На прикладі восьми учасниць із Тернополя видно, що програма справді працює: вони успішно склали іспити та отримали права категорії С. Серед них Ірина, яка раніше була підприємцем, але через війну розпочала нову кар'єру. Вона каже, що тепер може заміняти інших водіїв у тривалих поїздках.

Ще одна випускниця, 23-річна Аліна Березовська, наразі може возити небезпечні вантажі. Аліна захопилася кермом після поїздки з чоловіком і зараз не зупиняється на досягнутому, плануючи більше поїздок за кордон.

"Кохання до водіння і до доріг з'явилося після того, як вперше вирушила з чоловіком-дальнобійником у подорож, — розповіла Аліна, — Тоді одразу взялася за навчання. Все вдавалося з першого разу. І сьогодні наступний етап пройдено вдало".

В Україні зростає кількість жінок-водіїв вантажівок - фото 2

Проект OnTrack допомагає жінкам розпочати нову кар'єру та змінює уявлення про те, які професії можуть бути "жіночими" або "чоловічими". Відкриваючи нові можливості для жінок, проект сприяє їхній економічній незалежності та професійному зростанню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Українці, які мешкають у місті Мюнхен, можуть обміняти своє українське посвідчення водія. Цю інноваційну послугу було запроваджено державним підприємством "Документ" за сприяння Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини