Головна Новини Суспільство події В Україні змінять ліміти споживання електроенергії: що обіцяють
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінять ліміти споживання електроенергії: що обіцяють

З доступної електроенергії в Україні вичитатимуть обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі

10 червня 2024, 12:05
Поділіться публікацією:

З 24 червня критична інфраструктура отримає пріоритет у електропостачанні, а решту електроенергії буде розподілено рівномірно між областями. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко, пише "ЄП".

В Україні змінять ліміти споживання електроенергії: що обіцяють

Електроенергія. Фото: з відкритих джерел

"Ми з доступної електроенергії в Україні відніматимемо обсяг електроенергії, яка необхідна критичній інфраструктурі і вже з таким винесеним за дужки обсягом доводитиметься ліміт для кожної області. Умовно кажучи, тепер буде не 80% на кожну область, а з урахуванням критичної інфраструктури, яка зменшить доступність, буде, наприклад, 70%. Але ці 70% буде доведено до кожного регіону", — пояснив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики.

За його словами, відповідна тривалість відключень по Україні плюс-мінус має вирівнятися

Бойко додав, що днями було виведено з ремонту атомний блок, що дозволило додати енергосистемі 1000 МВт і уникнути обмежень світла цими вихідними. Втім, у неділю, 9 червня, все ж таки довелося протягом години залучати аварійну допомогу у сусідів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українців мало не щодня попереджають, що слід готуватися до життя зі стабільними відключеннями світла протягом тривалого періоду. Однак виникає низка питань щодо тривалості відключення електроенергії вже зараз. Що таке стабілізаційне відключення світла? Чому в них така потреба? Чому одного дня буває, що українці сидять без світла, умовно кажучи 2 години, другого дня – 4? Чому існують дні, коли люди змушені сидіти без світла по 18 годин? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини