Головна Новини Суспільство події В Україні зміниться герб: Рада підтримала законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміниться герб: Рада підтримала законопроєкт

"За" проголосували 257 депутатів

24 серпня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Народні депутати підтримали законопроєкт про великий Державний Герб України. Документ був прийнятий 257 голосами народних обранців у першому читанні. Про це пише видання РБК-Україна, посилаючись на трансляцію засідання українського парламенту.

В Україні зміниться герб: Рада підтримала законопроєкт

Верховна Рада України - фото з відкритих джерел

Зазначається, що основним елементом великого Герба стане тризуб (знак Княжої держави Володимира Великого) золотого кольору на синьому п'ятисторонньому щиті. У запропонованому варіанті над щитом зображена корона Ярослава Мудрого.

В Україні зміниться герб: Рада підтримала законопроєкт - фото 2

Щит із тризубом тримають: з лівого боку — лев (герб Галицько-Волинського князівства), з правого — воїн-козак із рушницею (герб Війська Запорізького). Знизу щита буде зображена стрічка з двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що напередодні у Вінницькій області був створений величезний державний герб. Зазначалося, що в селі Серединка фермери створили гігантський герб із гірчиці. Аграрії присвятили живий герб річниці незалежності України. Під гербом також було створено число 30. Повідомляється, що ширина герба становить понад 500 метрів, а довжина — близько кілометра. Фермери пообіцяли, що найближчими тижнями не будуть косити гірчицю. Також вони зазначили, що це зараз культура зелена, але незабаром вона пожовтіє і герб буде ще красивішим.

У матеріалі видання також можна прочитати, що українці в екстреному темпі завершували основні приготування до святкування 30-річного ювілею проголошення незалежності. При цьому не обійшлося і без ексцесів, як, наприклад, у Херсонській області. В обласному центрі відбулося падіння флагштока для державного прапора-рекордсмена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини