Головна Новини Суспільство події В Україні збільшили розмір допомоги для дітей загиблих добровольців
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збільшили розмір допомоги для дітей загиблих добровольців

З 1 квітня розмір допомоги підвищено з 2 361 грн до 7 800 грн

14 квітня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

В Україн збільшать розмір державної підтримки дітей загиблих добровольців, які не мали офіційного статусу у добровольчих формуваннях територіальних громад. Про це офіційно повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики України.

В Україні збільшили розмір допомоги для дітей загиблих добровольців

Дітям загиблих добровольців збільшать виплати

Важливе рішення, прийняте урядом у березні 2024 року, передбачає збільшення адресної допомоги для дітей, батьки яких загинули, боронячи Україну, але не були зареєстровані в офіційних військових формуваннях. До цього часу, через відсутність формального оформлення під час початку повномасштабних бойових дій, виплати для таких сімей були суттєво нижчими, ніж для дітей офіційно визнаних захисників.

“У березні 2024 р. уряд прийняв рішення про збільшення розмірів адресної допомоги дітям загиблих Захисників-добровольців, які не входили до складу ДФТГ. Відтепер вони отримуватимуть державну соціальну допомогу підвищеного розміру”, — йдеться в повідомленні.

З 1 квітня 2024 року, розмір допомоги для однієї неповнолітньої дитини збільшиться з 2,361 гривні до 7,800 гривень, а для сімей, де виховується двоє і більше дітей, допомога на кожну дитину складатиме 6,100 гривень щомісяця. Ці зміни відбуваються автоматично, без необхідності додаткового звернення за перерахунком.

Крім того, Мінсоцполітики розширило можливості для оздоровлення дітей у 2024 році. Тепер до переліку бенефіціарів, які можуть безоплатно відпочити в Міжнародному дитячому центрі "Артек" у Закарпатті, входять не тільки діти учасників бойових дій, а й діти загиблих добровольців, а також діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи, які отримують допомогу на проживання.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України оголосив про важливе рішення щодо підтримки ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань тощо. Повідомлення про розміри разових грошових виплат було опубліковано у Telegram-каналі представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини