Головна Новини Суспільство події У Кабміні затвердили виплати для ветеранів: як отримати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кабміні затвердили виплати для ветеранів: як отримати

До 24 серпня разову грошову виплату мають отримати особи з інвалідністю внаслідок війни

3 квітня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Напередодні Дня Незалежності України, що відзначається 24 серпня, Кабінет Міністрів України оголосив про важливе рішення щодо підтримки ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань тощо. Повідомлення про розміри разових грошових виплат було опубліковано у Telegram-каналі представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

У Кабміні затвердили виплати для ветеранів: як отримати

Кабмін затвердив виплати до Дня Незалежності

Дані виплати призначені для осіб, на яких поширюється дія законів "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань". Категорії осіб, які можуть розраховувати на цю фінансову підтримку, дуже великі і включають не тільки ветеранів воєнних дій, а й громадян, які пережили жахи концентраційних таборів і гетто в молодших віках.

Розміри виплат

Виплати різняться залежно від групи інвалідності та категорії одержувача:

  • Особи з інвалідністю І групи отримають 3100 гривень;

  • Особи з інвалідністю ІІ групи – 2 900 гривень;

  • Особи з інвалідністю ІІІ групи – 2 700 гривень.

Крім того, учасники бойових дій, які постраждали учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні ув'язнені концентраційних таборів та гетто, а також діти, які народилися у місцях примусового тримання, отримають разову виплату у розмірі 1 000 гривень.

Особливу увагу приділено особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, яким належить виплата у розмірі 3 100 гривень.

Для членів сімей загиблих ветеранів війни та захисників України, а також для вдів та вдівців померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися, передбачено виплату у розмірі 650 гривень.

До того ж, учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, особам, насильно вивезеним на примусові роботи, а також дітям партизанів та підпільників призначено виплату у розмірі 450 гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

3 квітня 2024, 17:53

Они реально издеваются? Уже не позорились бы этими копеечными подачками.


Новини