Головна Новини Суспільство події В Україні збільшать податки для компаній, які продовжують працювати в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збільшать податки для компаній, які продовжують працювати в Росії

Олена Шуляк розповіла про податки для компаній, які продовжують працювати в Росії

1 квітня 2022, 20:55
Поділіться публікацією:

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт №7232.  Його норми передбачають підвищення на 50 відсотків податків для компаній, що й зараз проводять свою бізнесову діяльність в Росії.Про це розповіла очільниця партії "Слуга Народу" Олена Шуляк.

В Україні збільшать податки для компаній, які продовжують працювати в Росії

Україна збільшить податки компаніями, які працюють в Росії (фото з відкритих джерел)

"Ми не говоримо про якісь репарації чи фіскальні інтереси, ми говоримо і вимагаємо справедливості. Якщо ви продовжуєте фінансувати війну РФ в Україні, будьте готові до нових реалій – більших податків", – пояснила таке рішення  депутатка.

Очільниця "Слуги народу" продовжила, що  на фоні того, як масово виходять з ринку РФ міжнародні корпорації, що не  хочуть поповнювати російський бюджет і тим спонсорувати російську агресію на українській території, деякі вітчизняні компанії й надалі працюють в РФ та сплачують податки в бюджет  агресора. Ще й створюють тиск на власні підрозділи в Україні.

Як відмітила очільниця "Слуги народу", рішення жодних міжнародних конвенцій не можуть обмежити право країни ввести в дію  положення таких законів, які вона вважає  необхідними. Виключно з тої причини, щоб здійснити контроль за використанням майна відповідно до загальних інтересів чи  для  того, щоб забезпечити сплату податків чи інших зборів або штрафів.

Що змінюється:
● Міжнародні компанії, підрозділи якої продовжують працювати в Росії, оподатковуються з коефіцієнтом 1,5 до ставок податку на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти і податку на майно.
● Суб’єкти господарювання, що пов’язані економічними зв’язками з державою-агресором, подають відповідне повідомлення для застосування збільшеного податкового навантаження.
● На офіційному вебпорталі ДПС оприлюднюється перелік платників податків, які набули статусу суб’єктів господарювання, що пов’язані економічними зв’язками з державою-агресором.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Верховна Рада проголосувала за понад 20 законопроектів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини