Головна Новини Суспільство події В Україні запускають систему пошуку місцеперебування людей: як вона працює
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запускають систему пошуку місцеперебування людей: як вона працює

Система є незамінною у пошуку людей під завалами

15 березня 2022, 18:30
Поділіться публікацією:

В нашій країні  вже швидко почне працювати  система пошуку, яка дозволятиме фахівцям рятувальної служби визначати  перебування громадянина, який зателефонував  на номер екстреної служби. Про це інформує  пресслужба Державної  служби з надзвичайних ситуацій нашої країни.

В Україні запускають систему пошуку місцеперебування людей: як вона працює

Рятувальники розповіли про нову програму (фото з відкритих джерел)

Як зазначив полковник служби ДСНС Геннадій Герасимчук, фахівці рятувального відомства, тісно співпрацюючи  з представниками  компаній  Garbyne, Apple та Google, впроваджують  у свою  роботу  нову програмну  розробку компанії "Garbyne". Завдяки цій новації  тепер можливо  оперативно визначити місцеперебування  громадянина, який звернувся до працівників  лінії екстреної служби.

Виявляється, це ще не всі можливості нової розробки. Адже тепер  наші громадяни, використовуючи свій телефон,  зможуть скинути відео  диспетчеру ДСНС та спілкуватись з ним у двосторонньому чаті.

За словами  рятувальників, цей  програмний продукт  вже під час тестування показав  свою зручність та ефективність.

Також система,  що впроваджується, буде незамінною під час пошуку потерпілих, що попали під завали, та використовуватиметься  для спілкування  з громадянами, що живуть з різними вадами здоров'я.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у ДСНС розкритикували ГеращенкаСпікерка управління ДСНС України в місті Києві  Світлана Водолага піддала різкій критиці дії високопосадовця Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка, який в своєму повідомленні відзвітувався про успіхи  військових протиповітряної оборони столиці, що вчергове збили над Києвом ворожу ракету. Радник міністра оприлюднив район, де впали  уламки ракети. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини