Головна Новини Суспільство події В Україні закриють усі пункти вакцинації: коли можна буде зробити щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні закриють усі пункти вакцинації: коли можна буде зробити щеплення

В Україні завтра перестануть працювати центри вакцинації від коронавірусу. Вони відновлять роботу лише 3 грудня

31 грудня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

З 1 січня по всій країні припиняють роботу пункти вакцинації. Пов'язано це з вихідними днями 1 та 2 січня, коли вся країна святкує Новий рік. В Україні зимові свята, зокрема Новий рік, формують додаткові вихідні у січні 2022-го. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "РБК-Україна".

В Україні закриють усі пункти вакцинації: коли можна буде зробити щеплення

Вакцинація. Фото з відкритих джерел

Тим, хто збирався найближчим часом вакцинуватися проти коронавірусу, потрібно почекати пару днів. 3 січня пункти вакцинації мають відновити роботу у звичайному режимі. Тоді і можна буде зробити щеплення без жодних проблем.

Нині низка країн Європи повертається до жорсткого карантину у зв'язку з новим штамом "Омікрон", що розбушувався. У Європі переживають через новий стрибок захворювань. В Україні поки що ситуація стабільна. І навіть напередодні новорічних свят останні дві області залишили "червону зону" карантину. Тепер в Україні запроваджено "жовтий" карантинний режим.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко прогнозує, що старт нового року для України буде сприятливим, бо не буде такого спалаху захворюваності, як було у 2020-2021 роках. Але, підкреслює експерт, це не означає, що жодної загрози немає і нового спалаху захворюваності на коронавірус не відбудеться. На сьогоднішній день ситуація стабільна, але вже наприкінці січня 2022 року все може кардинально змінитись. Тоді сплеск захворюваності, що вже сьогодні є в Європі, може докотитися і до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вся жовта: останні дві області вийшли з жорсткого локдауну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини