Головна Новини Суспільство події В Україні закінчується одна з провідних вакцин проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні закінчується одна з провідних вакцин проти коронавірусу

У МОЗ попередили, що в найближчі місяці поставки вакцин Moderna чекати не варто

27 серпня 2021, 17:50
Поділіться публікацією:

Практично закунчилася одна з найпопулярніших вакцин проти коронавірусу серед українців. Йдеться про вакцину виробника Moderna. Залишилися тільки препарати для другої дози людям, які прищеплювалися цим же препаратом. Як передає видання "Коментарі", про це Liga.net заявили в МОЗ.

В Україні закінчується одна з провідних вакцин проти коронавірусу

Вакцина Фото з відкритих джерел

На головному складі країни вакцин Moderna немає взагалі. А ті 805 652 дози, які є, розвезено по регіонах для того, щоб прищепити людей, які першу дозу отримали вакциною саме цього виробника.

У МОЗ попередили, що в найближчі місяці поставки вакцин Moderna чекати не варто. Причина в тому, що спочатку ця вакцина потрапила в Україну за програмою Covax. Уряд не закуповував цей препарат через держзакупівлі.

Якщо ж говорити про інші вакцини, то найбільше запасів на національному складі вакцини AstraZeneca — 1 807 980 доз. Також в достатній кількості CoronaVac — 2 700 560 доз. А ось вакцина Pfizer вже теж незабаром закінчиться. Її залишилося 37 440 доз. У міністерстві уточнюють, що в даному випадку мова йде тільки про залишки, які є на національному складі, але не потрібно ще забувати про ту вакцину, яка є в регіонах.

У вересні запаси вакцини в Україні повинні суттєво поповнитися ще на 6,5 мільйона доз вакцини. Це ті вакцини, якими щеплять людей останнім часом, провідних виробників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада розповіла, як будуть стимулюватися щепитися проти коронавируса тих, хто до сих пір в роздумах. Також стало відомо, з якими радикальними обмеженнями зіткнутися ті, хто проти вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини