Головна Новини Суспільство події В Україні зафіксовано рекордний рівень нелегального ринку сигарет: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксовано рекордний рівень нелегального ринку сигарет: що сталося

Влада підвищила податки настільки, що контрабанда та контрафакт стали дуже прибутковими

15 жовтня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

Нелегальний ринок сигарет в Україні становив 15,9%, чого раніше ніколи не було. Це сталося після того, як "слуги народу" підвищили податки настільки, що контрабанда та контрафакт стали дуже прибутковими. При цьому всі експерти в один голос попереджали, що так і буде. Але у владі говорили, що причина — це занадто різке зростання податкового навантаження на легальних виробників при повній нездатності захистити їх від нелегалів. Депутати самі визнають, що поняття не мають, як з цим боротися. Як передає видання "Коментарі", про це у себе в Facebook розповідає нардеп 8-го скликання ВР Борислав Береза.

В Україні зафіксовано рекордний рівень нелегального ринку сигарет: що сталося

Сигарети. Фото з відкритих джерел

Нардеп розповідає, тепер у бюджет на наступний рік фактично вписали визнання поразки: там при зростанні акцизів на 20% прогнозується падіння надходжень на 5,4%.

"В якій країні це ще можливо? Лише в тій, де рішення приймаються на Банковій. Але це лише початок. Тому що корупціонери з ОП і полду*ки з монозброду на наступний рік закладають ще більше зростання податків. Мабуть, стріляти будуть у другу ногу. Експерти передбачають, що після цього в тіні опиниться чверть ринку. 25%, а може і більше. І це тільки сигарети", — зазначив Береза.

Він додає, бум одноразових електронних китайських вейпів, завезених малими партіями сірим або чорним імпортом, взагалі неясно, як виміряти. Але бюджет не отримає з них абсолютно нічого.

"Зате контрабандисти й корупціонери зможуть купити по ще одній квартирі в Лондоні чи нову віллу в Італії. Так виглядає кінець епохи бідності. А бюджет їх мало турбує", — підсумував нардеп.

Також читайте на порталі "Коментарі" — українські прикордонники виявили контрабанду на кілька мільйонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ТАто

16 жовтня 2021, 00:21

А как курильщики довольны!!! Спасибо контрабандистам!


Новини