Головна Новини Суспільство події В Україні з 1 грудня зростуть податки: хто платитиме більше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з 1 грудня зростуть податки: хто платитиме більше

Через підвищення соцвиплат зросли суми податків

1 грудня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

З 1 грудня українські представники бізнесу платитимуть більші податки. Так, зросте сума єдиного соціального внеску (ЄСВ) із заробітних плат та єдиного податку для фізичних осіб підприємців першої й другої груп. Про це пише OBOZREVATEL.

В Україні з 1 грудня зростуть податки: хто платитиме більше

В Україні зростуть зарплати та податки, фото з відкритих джерел

Отже, сума мінімального розміру ЄСВ зросте на 110 гривень й складатиме 1430 грн щомісяця. Підприємці першої групи платитимуть на вісім гривень більше єдиного податку – 268 грн, а другої групи – на 230 грн більше (1430 грн замість 1200).

Заплатять більші суми ЄСВ фізичні особи-підприємці(ФОП), самозайняті особи й члени фермерського господарства. З грудня 2021 року, ФОПи за себе будуть платити за підсумками ІV кварталу (до 19 січня 2022 року) по 4070 гривень. За найманих працівників вони мають сплачувати не менше мінімального страхового внеску.

З 1 січня 2022 року ФОПи з усіх груп, крім першої, будуть працювати за наявності у них касових апаратів.

Податки підвищилися, бо зросла сума мінімальної зарплати до 6500 грн, збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних  громадян на 84 грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, як зміняться розміри виплат та пенсій з початку 2022 року. У наступному році соціальні виплати будуть підвищуватися в кілька етапів. Приблизно мільйон українців мають мінімальну пенсію

Також ми писали, що народний депутат назвав податковий закон №5600 дійсно антиолігархічним. У разі коли, українець зареєструється як селянське господарство, то він крім зменшеної ставки податку отримає дотацію від держави на гектар по 5000 грн на рік. Також фермер буде отримувати дотацію на корову по 5000 грн на рік на одну корову, дотацію на ведення обліку 36 000 грн на рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини