Головна Новини Суспільство події Новий розмір пенсій для українців: про які суми йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий розмір пенсій для українців: про які суми йдеться

В Міністерстві планують ввести доплати літнім людям

28 жовтня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

Міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла, як зміняться розміри виплат та пенсій з початку 2022 року. Про це  пише УНІАН.

Новий розмір пенсій для українців: про які суми йдеться

Пенсіонерам підвищать пенсії у 2022 році, фото з відкритих джерел

За словами міністра, в наступному році соціальні виплати будуть підвищуватися в кілька етапів. Приблизно мільйон українців мають мінімальну пенсію.

З 1 грудня 2021 року мінімальна пенсія збільшиться на 200 гривень й становитиме 2600 грн. Таку суму отримуватимуть громадяни, яким виповнилося більше 65 років й які мають загальний трудовий стаж 30-35 років (чоловіки — 35, жінки — 30).

Розмір середньої пенсії з січня 2022 року становитиме 4 тисячі грн. Таким чином середня пенсія зросте на 30 відсотків за два останні роки.

Міністр додала, що пенсіонерів, які отримують більше 3 тисяч гривень побільшало на 60%. Пенсіонерів, які отримують виплати в розмірі понад 4 тисячі гривень побільшало на 40%.

Уряд планує збільшити виплати людям з інвалідністю, адже наразі вони отримують від 2200 гривень щомісяця.

З 1 січня 2022 року перерахують пенсії для ліквідаторів ЧАЕС, що мають з інвалідність. Також буде підвищено розмір виплат для пенсіонерів старше 65 років.

Ще одне підвищення чекає на українців з 1 березня, адже буде проведено індексацію пенсій. З жовтня 2022 року планується, що пенсіонер старше 70 років буде отримувати щомісяця не менше 3000 гривень.

Щодо нарахування пенсій жінкам, які народилися в 1962 році, то було запроваджено коефіцієнт, щоб нарахувати їм суму виплати. Також Лазебна додала, що через рік буде введено доплати в розмірі кілька сотень гривень для пенсіонерів, кому буде більше 70 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", Експерти озвучили прогноз, що буде з тарифами на житлово-комунальні послуги у листопаді. В матеріалі йдеться про те, на які кроки вже пішла і ще може піти влада, щоб стримати тарифи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини