Головна Новини Суспільство події В Україні випробували вітчизняний іонно-плазмовий космічний двигун
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні випробували вітчизняний іонно-плазмовий космічний двигун

Над створенням нової системи охолодження супутників працювали п'ять років

19 січня 2021, 23:30
Поділіться публікацією:

Протягом двох років Харківський машинобудівний завод "ФЕД" спільно з вченими Харківського авіаційного інституту створювали космічні іонно-плазмові двигуни, а в кінці 2020 роки провели випробування.

В Україні випробували вітчизняний іонно-плазмовий космічний двигун

Супутник (фото з відкритих джерел)

Про це в ефірі Громадського розповів президент асоціації "Укравіапром" і директор заводу "ФЕД" Віктор Попов.

"Буквально в кінці року ми провели випробування. Я б сказав, що ми виготовили перший в світі український іонно-плазмовий двигун", — повідомив Попов.

За його словами, крім двигунів фахівці створили нову систему охолодження супутників: "Самі супутники вже знаходяться на монтажному комплексі стартового майданчика".

За його словами, всі старти строго розраховані.

"Тому ми очікуємо політ. Коли це все станеться, ми всюди напишемо" Харків в космсе! Знову в космосі! "До того ж в міжнародному космосі", — сказав він.

П'ять років працювали над створенням нової системи охолодження супутників, в тому числі і для міжпланетних перельотів на замовлення Міжнародного космічного агентства.

"Система охолодження" принципово нова. Вона буде поширена і на охолодження місячних модулів і т.д., тому є велика перспектива ", — додав директор заводу" ФЕД ".

За його словами, до створення систем залучені як українські, так і іноземні фахівці.

Нагадаємо, астронавт НАСА Віктор Гловер, один з чотирьох астронавтів на борту капсули SpaceX Crew Dragon, опублікував в Twitter відео приголомшливого виду з Землі під час свого першого польоту в космос. На відео Гловер сидить біля вікна, насолоджуючись видом з космосу. Астронавт, який служить пілотом і заступником командира на кораблі Crew Dragon, зазначив, що, відео передає всієї краси, яку він побачив.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини