Головна Новини Суспільство події В Україні винесли один із перших тюремних вироків за підпал військових авто
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні винесли один із перших тюремних вироків за підпал військових авто

Суд виніс вирок: 6 років в'язниці за підпал військової техніки на Кіровоградщині

сьогодні, 16:43
Поділіться публікацією:

У Кіровоградській області винесли один із перших тюремних вироків за підпал військової техніки. Місцевий суд в Олександрії засудив 28-річну жінку до шести років позбавлення волі за підпал службового автомобіля Національної гвардії. Вирок було ухвалено на основі зібраних доказів Служби безпеки України та Національної поліції.

В Україні винесли один із перших тюремних вироків за підпал військових авто

У Кіровоградській області жінка засуджена до 6 років за підпал військового автомобіля

Як з’ясувалося, жінка потрапила під вплив російських спецслужб через свою активність у Телеграм-каналах, де вона шукала можливість легко підзаробити. Вона отримала замовлення від РФ і підпалила службовий пікап, а щоб довести виконання завдання, зняла процес підпалу на відео.

Затримали її на гарячому — буквально одразу після скоєння злочину. Співробітники СБУ і поліції зреагували оперативно і зуміли швидко затримати підозрювану.

Суд визнав жінку винною у перешкоджанні роботі Збройних Сил України та інших військових підрозділів за статтею 114-1 Кримінального кодексу. Це перший крок у боротьбі з подібними злочинами проти обороноздатності країни.

“На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисницю винною за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань)”, — йдеться в повідомленні. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — В Івано-Франківську викрили та затримали зловмисників, які підпалили автомобілі військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Служби безпеки України. 

Нагадаємо, що підпали машин, побиття військових — це все лише початок. Правоохоронна система не може це зупинити, оскільки, коли на таку справу підписують підлітків за 300$, нічого не допоможе, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/13077

Новини