Головна Новини Суспільство події В Україні викрали хакерів, які працювали на ФСБ: що відомо про їх злочини
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні викрали хакерів, які працювали на ФСБ: що відомо про їх злочини

П'ятьом учасникам хакерської групи оголосили про підозру у державній зраді

4 листопада 2021, 19:50
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ  ліквідували хакерське угрупування, яке діяло під керівництвом російської ФСБ і здійснило понад п'ять тисяч кібератак на державні інституції та об'єкти критичної інфраструктури України. Про це на прес-конференції  повідомив начальник управління кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, пише УНІАН.

В Україні викрали хакерів, які працювали на ФСБ: що відомо про їх злочини

Українська спецслужба викрила хакерів ФСБ (фото з відкритих джерел)

За його словами, знешкоджено злочинну діяльність хакерської групи "ARMAGEDON", роботу якого координували співробітники Федеральної служби безпеки Російської Федерації". До її складу входили працівники  так званого "кримського" відділу ФСБ. Разом з тим, з ними працювали українські  перевертні в погонах, які перейшли на сторону противника в 2014 році.

Як зазначив керівник департаменту, члени хакерського угрупування займались тим, що виготовляли та відсилали  на електронні скриньки вітчизняних державних інституцій комп’ютерні віруси, які прикривали під документи офіційного електронного переписування та звітування. Вони так і називались  "звіти", "план на наступний квартал" та інші.

 Коли адресати відкривали отримане повідомлення, автоматично комп’ютерна система уражалась вірусом без наявних ознак. А злочинці після цього мали вільний доступ до всіх документів і можна було тримати на контролі дії зацікавленого  клієнта.

 За інформацією співробітників безпекового відомства,  їм вдалось не лише розкрити хакерську групу, але й вичислити їх, бути в курсі їх планів, а також мати всі докази їх злочинної причетності до таких нападів. Хоч вони і використовували  вірусні захисти та анонімність.

 Всім членам шпигунського угрупування оголошено підозри згідно зі ст. 111 ККУ. Це — державна зрада.

 Як було зазначено, група "ARMAGEDON" –  це спеціальне дітище ФСБ Росії, яка створена з метою  прицільного "відпрацювання"  нашої  країни. Його контролює столичний Центр інформаційної безпеки ФСБ, який розташований в російській столиці.

 В безпековому відомстві  повідомили, що  від початку військової агресії Росії згадуваний  центр запланував більше  п'яти тисяч кібератак і  намагався вивести з ладу більше ніж 1,5 тисяч комп’ютерних систем урядових установ. Головними завданнями хакерів-шпигунів було проникнення та доступ до розвідувальної інформації, зокрема тої, що має обмежений доступ та реалізація акцій інформаційно-психологічного залякування  та виведення з робочого режиму  українських інформаційних систем.

На цей час відбуваються необхідні слідчі дії та відповідні експертизи. Обвинувачення для агентів  ФСБ  Росії  буде пред’явлено за наступними статтями ККУ: с. 114 – це шпигунство, ст. 361 – несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, ст. 361-1  - створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що національну стрілецьку асоціацію США зламали хакери.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини