Головна Новини Суспільство події Національну стрілецьку асоціацію США зламали хакери: який спосіб використали кіберзлочинці
commentss НОВИНИ Всі новини

Національну стрілецьку асоціацію США зламали хакери: який спосіб використали кіберзлочинці

Російські хакерські угрупування продовжують атакувати Сполучені Штати Америки

28 жовтня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Агентство Associated Press виявила докази, які свідчать, що російські хакери вже дістались до Національної стрілецької асоціації (NRA).

Національну стрілецьку асоціацію США зламали хакери: який спосіб використали кіберзлочинці

Національна стрілецька організація (NRA) виступає за право громадян володіти вогнепальною зброєю - фото з сайту NRA

Російська банда кіберзлочинців під назвою Rifle виклала в мережу файли NRA. Файли не містять нічого компрометуючого: вони стосуються грантів, які видавались даною організацією. Хакери опублікували їх у мережі Darknet. Оприлюднення має на меті показати жертві, що її зламали і отримали доступ до службової чи особистої інформації. Ендрю Аруланандам (Andrew Arulanandam), прес-секретар NRA, заявив, що організація вживає заходи фізичної та цифрової безпеки.

Анонімний співрозмовник інформаційного агентства пояснив, яким чином відбулось проникнення. Усі ознаки вказують, що кіберзлочинці використали електронну пошту, оскільки з нею останнім часом виникали проблеми.

Аллан Ліска (Allan Liska), американський аналітик з кібербезпеки, сумнівається, що хакери були політично-мотивованими. Вимагачі просто скористались вразливістю технологій, які використовувались в організації. Електронна пошта є головним об'єктом нападу, оскільки містить конфіденційну інформацію, за яку люди готові платити викуп.

Експерти з кібербезпеки, як вказує АР, вважають, що угрупування Rifle пов'язане з хакерами банди Evil Corp. Evil Corp – російська кіберзлочинна організація. Спільнота поширювала шкідливе програмне забезпечення Dridex, яке заражало комп'ютери і отримувало доступ до облікових даних клієнтів банків. Крадіжка коштів у розмірі 100 млн дол. – результат її діяльності у 2019 р. Державний департамент США оголосив винагороду у п'ять мільйонів доларів людині, яка допоможе захопити або засудити лідера Evil Corp.

Нагадуємо, що видання "Коментарі" публікувало викриття компанії Microsoft щодо діяльності хакерських угрупувань різних країн світу. Найактивніші та найнебезпечніші походять з Росії, Китаю, Ірану, Північної Кореї. З подробицями можна ознайомитись за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини