Головна Новини Суспільство події В Україні відзначатимуть нове державне свято
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відзначатимуть нове державне свято

В липні відзначатимуть День Української Державності

31 травня 2022, 15:30 comments3505
Поділіться публікацією:

В Україні відзначатимуть нове державне свято

Фото ілюстративне / Pixabay

31 травня під час засідання Верховної Ради нардепи віддали 257 голосів за проект Закону України "Про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня – День Української Державності". Про це повідомив народний депутат  Олексій Гончаренко.

Відповідно до ухваленого закону з 2022 року в Україні щорічно відзначатимуть 28 липня як державне свято — День Української Державності.

"Прийняття відповідного Закону України сприятиме утвердженню спадкоємності українського державотворення для нинішніх і прийдешніх поколінь Українського народу, захисту національних інтересів України, збереженню історичної справедливості та нівелюванню фейкових наративів з боку Російської Федерації як держави-агресора щодо історичних аспектів українського державотворення", — йдеться в пояснювальній записці.

Як писав портал "Коментарі", в Україні буде дефіцит овочів та фруктів в Україні, деяких продуктів не побачимо на столах. Експерти розповіли, як змінюватимуться ціни. Зараз кожен регіон формує свої ціни на городину, бо області опинилися в ситуації, коли де вирощуєш — там продаєш. І проблема також й в цінах на пальне та дефіциті бензину, дизпалива в центральних регіонах.

Також ми писали, що зросли ціни на ліки в Україні на 20-25%. Причини та ситуацію пояснили в Держлікслужбі та комітеті з питань здоров'я нації. Як повідомив заступник керівника Держлікслужби Володимир Короленко, зміни цін на ліки в аптеках відслідковують щотижня. Держлікслужба перевіряє вартість 20 основних препаратів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

1 червня 2022, 04:52

Ага. 9 мая отменил, а какую-то хрень назначил. Кто его умным назовёт?

Боцман

31 травня 2022, 16:28

И сразу всім стане краще жити. Ціни на продукти впадуть оплата за комуналку впадуть. і т.д. і т.п.


Новини