Головна Новини Суспільство події В Україні відновлюють видачу дозволів на зброю - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відновлюють видачу дозволів на зброю - деталі

Видачу ліцензій було припинено через викриття корупційної схеми

18 березня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Відсьогодні в Україні відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації дозволених видів зброї. Про це нагадав голова Національної поліції України Ігор Клименко на своїй сторінці в Facebook.

В Україні відновлюють видачу дозволів на зброю - деталі

Дозвіл на зброю: в Україні поновили видачу ліцензій на зброю. Фото: vesti.ua

Процес було припинено на початку березня. Тоді Нацполіція викрила корупційну схему видачі дозволів на зброю. Весь цей час дозвільна служба в Україні була розформована. Поліція перевіряла на законність отримання зброї усіх власників.

Зазначається, що до власників, яким в цей період потрібно було продовжити дозвіл на зброю, не будуть застосовуватися штрафи.

"Зараз ми напрацьовуємо алгоритм створення та налагодження роботи нового підрозділу, який займатиметься питаннями реєстрації та контролю за обігом зброї. У наших найближчих планах – передати повноваження для оформлення документів на отримання чи продовження дозволів на зброю в сервісні центри МВС. Весь документообіг буде здійснюватися через електронну базу. Це зведе до мінімуму можливість корупційної складової. Окрім того, створюється Єдина база даних зареєстрованої зброї", — зазначає Ігор Клименко.

Окрім того, представник Національної поліції наголошує, що реорганізація роботи може зайняти багато часу.

Нагадуємо, що раніше депутати провалили голосування за легалізацію зброї в Україні. Законопроект №4335 про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї не набрав необхідної кількості голосів. Деталі читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що треба робити, якщо втратив паспорт. Про головні нюанси відновлення документу читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини