Головна Новини Суспільство події В Україні ухвалили закон про антисемітизм: що передбачає документ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ухвалили закон про антисемітизм: що передбачає документ

Євреї зможуть вимагати компенсації за моральну або матеріальну шкоду

22 вересня 2021, 22:00 comments1107
Поділіться публікацією:

Народні депутати підтримали Закон "Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні", а найближчим часом розглянуть законопроект про кримінальну відповідальність за прояви ненависті за етнічними ознаками. Про це повідомляє Громадське.

В Україні ухвалили закон про антисемітизм: що передбачає документ

Верховна Рада прийняла новий закон, фото з відкритих джерел

Закон прийнято голосами 283 народних обранців 22 вересня напередодні 80-ї річниці розстрілу в Бабиному Яру, яку відзначатимуть в жовтні 2021 року.

Документ надає визначення терміну "антисемітизм". Під цим терміном законодавець розуміє будь-які заперечення права на самоідентифікацію людей, що мають єврейське походження, а також заклики до насильства проти євреїв, приховування чи виправдання вбивств осіб єврейської національності, заперечення Голокосту в минулому.

Втім, поняття антисемітизм включає не лише заподіяння фізичної чи моральної шкоди за етнічною ознакою, а й неправдиві відомості, стереотипи та ненависницькі заяви про єврейський народ.

Відповідно до закону, в Україні забороняється поширювати антисемітські настрої, матеріали з такими висловами, пошкодження та руйнування синагог, будівель, які належать євреям.

Потерпілі євреї зможуть звертатися до суду із вимогами надати грошову компенсацію від осіб, яких буде визнано винними у антисемітизмі. Наприклад, якщо людину образили словесно, вона може подати до суду на кривдника та вимагати компенсації.

Нардепи будуть розглядати ще один законопроект, що передбачає зміни до Кримінального кодексу, де немає поняття "антисемітизм". У кодексі є лише статті про відповідальність за злочини, вчинені на ґрунті гендерної, расової, національної, релігійної ворожнечі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україну відвідають президенти Німеччини, Ізраїлю та Албанії для участі в церемонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

НБ

22 вересня 2021, 22:25

Идиоты! "Собака лает ветер носит". А вот когда даже тявкнуть нельзя то молчат, молчат а потом нож в печень, клыки в горло, вилы в сердце.

yury

22 вересня 2021, 22:14

Поки закон не вступив в силу можу нагадати стару мудрість - расизму бути не повинно (як і жидів)

Mich

22 вересня 2021, 22:08

А як на рахунок українців? А що з висловлюваннями на їх адресу? А що з Голодомором?

дед

22 вересня 2021, 22:07

Прочитав эту писанину, можно подумать, что иудеи — богоизбранный народ! Все только о них, об этих поклонниках Яхве!

Иван Сирко

22 вересня 2021, 21:55

То есть вместо того что бы запретить сионизм в Украине они его продвигают!!! еврейская, жидовская мафия желаю вам нового мирового холокоста что бы вас жидов истребили!!! В Украине два последних жида президента стану довели до ручки... Что бы вас всех истребили!!!


Новини