Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Україну відвідають президенти Німеччини, Ізраїлю та Албанії для участі в церемонії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну відвідають президенти Німеччини, Ізраїлю та Албанії для участі в церемонії

До 80-ї річниці пам'яті розстрілу євреїв у Києві відбудеться чимало заходів

21 вересня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Українці вже в жовтні проведуть заходи, що вшанувати пам'ять тих, хто помер від куль нацистів у Бабиному Яру за часів Другої Світової війни. У вересні 1941 року за два дні нацисти в київському Бабиному Яру розстріляли понад 30 тисяч євреїв, серед яких були жінки і діти. Бабин Яр — це найбільша братська могила вбитих євреїв і підтвердження Голокосту у Східній Європі.

Україну відвідають президенти Німеччини, Ізраїлю та Албанії для участі в церемонії

Іноземні президенти вшанують пам'ять загиблих в Бабиному Яру, фото з відкритих джерел

Саме, в цьому місці німці проводили самі масові розстріли. За два роки війни в цьому місці загинуло від куль за різними даними від 70 до 100 000 чоловік. Крім євреїв в Бабиному Яру розстрілювали циганів, українців, росіян військовополонених, пацієнтів психіатричних лікарень. У 2021 році виповниться 80 років з часів розстрілів євреїв в Бабиному Яру.

Для вшанування пам'яті загиблих єврея в Україні з офіційним візитом прилетять: президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, президент Ізраїлю — Іцхак Герцог, президент Албанії — Ілір Мета. Про це повідомляє РБК-Україна.

Під час офіційної церемонії пам'яті президент України відкриє меморіальний об'єкт "Кришталева стіна плачу". Автор об'єкта — художниця з Сербії Марина Абрамович.

Також для присутніх музиканти німецького Державного симфонічного оркестру виконають "13 симфонію". Музичну програму до заходу приготували і віолончеліст Михайло Майський, і тріо Володимира Тарасова. З музичних творів на заходах Київський камерний хору виконає "In memorium" композитора Валентина Сильвестрова.

Історики і політики зберуться на Міжнародну наукову конференцію "Масові розстріли під час Голокосту як кримінальний процес", яка відбудеться 5 жовтня. У програмі — проведення круглого столу, на якому виступлять працівники Архітектурної ради Фонду.

З 27 вересня по 7 жовтня відбудуться презентації книг: "Благочинні" Джонатан Літтель, "Праведники народів світу. Україна", "Ми хотіли жити ..." Бориса Забарко, і збірки поезій "Яр смерті — Яр пам'яті".

Планується провести прем'єру документального фільму "Бабин Яр. Контекст" режисера Сергія Лозниці, а також презентацію освітньої платформи "Червона точка пам'яті".

Для киян та гостей всі ці дні пам'яті будуть відкриті дві ключові виставки "Обличчя людей Бабиного Яру" та "Зона відчуження" Джонатана Літтелл і Антуана дь Агата.  Детальніше з програмою заходів можна ознайомитися на сайті 80.babynyar.org.

Пам'ятні заходи до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру організовані Меморіальним центром Голокосту "Бабин Яр", Національним історико-меморіальним заповідником "Бабин Яр".

Як повідомляв портал "Коментарі", Зеленський прибув з робочим візитом до США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини