Головна Новини Суспільство події В Україні створюють Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створюють Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань

Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань запрацює в Україні для допомоги населенню

3 березня 2022, 11:42
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський 2 березня підписав указ щодо створення Координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань. Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента.

В Україні створюють Координаційний штаб з гуманітарних та соціальних питань

Фото ілюстративне / Pixabay

Штаб буде вирішувати нагальні гуманітарні потреби населення, які виникли з початку військового вторгнення Росії в українських містах і селах. Багато людей були змушені поїхати з домівок, залишилися без води, їжі, ліків, предметів першої необхідності.

Тому штаб займатиметься координуванням волонтерських ініціатив, отримуватиме та розподілятиме допомогу від міжнародних гуманітарних організацій, займатиметься розподілом коштів зі створеного Нацбанком рахунку для пожертв на гуманітарні потреби (Реквізити рахунку Міністерства соціальної політики: UA823000010000032302338301027)

Також Штаб координуватиме передачу населенню гуманітарної допомоги із-за кордону, від бізнесменів, надання допомоги від органів влади військовим адміністраціям і громадам. Головою Координаційного штабу став керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Також в штабі працюватимуть заступник Єрмака з питань соціальної політики та охорони здоров'я, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, представники Міністерств закордонних справ, оборони, охорони здоров'я, соціальної політики.

На Кабмін покладено зобов'язання налагодити зв'язок штабу з обласними військовими адміністраціями. Відповідно до указу на уряд покладаються обов'язки звертатися до дипломатів та консулів іноземних держав, міжнародних організацій, іноземних донорів щодо надання гуманітарної допомоги Україні.

Як повідомляв портал, куди українцям скаржитися на підвищення цін на необхідні товари та продукти



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини