Головна Новини Суспільство події В Україні скоротилася кількість безробітних - детальніше про позитивну тенденцію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні скоротилася кількість безробітних - детальніше про позитивну тенденцію

Кількість безробітних українців скоротилася на 12%

14 травня 2021, 08:05
Поділіться публікацією:

З початку 2021 року в Україні скоротилася кількість безробітних. Про позитивну тенденцію розповіла начальник управління надання послуг населенню Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Інна Бондіні.

В Україні скоротилася кількість безробітних - детальніше про позитивну тенденцію

Кількість безробітних в Україні скоротилася - деталі тенденції. Фото: ua.news

За словами пані Інни, чисельність людей, які не мають місця роботи, скоротилася на 12%, якщо порівнювати дані з аналогічним періодом минулого року.

Варто зазначити, що на початку 2021 року на 1 вакансію претендувало 12-14 осіб. Зараз кількість претендентів скоротилася до шести громадян.

Проте Інна Бондіні підкреслює, що кількість вакансій залишилася незмінною.

"Звичайно, це усереднений показник і залежить від регіону і галузі економіки, але ми оперуємо статистикою Служби зайнятості. Ситуація на відкритому ринку праці може відрізнятися", — уточнює Бондіні.

При цьому кілька днів тому прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що станом на 6 травня 2021 року статус безробітного мали 401 тисяча осіб.

Нагадаємо, що фахівці Національного банку спрогнозували, чого очікувати на ринку праці у 2021 році та найближчому майбутньому. За інформацією НБУ, вже до кінця поточного року відсоток людей, які не мають роботи, повинен значно скоротитися. Середнє річне значення прогнозують на рівні 9,1%. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що уряд України впровадив низку змін щодо Державної служби зайнятості. Державна служба зайнятості надаватиме низку послуг дистанційно. Відтепер безробітним в онлайн-режимі буде доступно складання плану працевлаштування та підтвердження наміру перебувати в статусі безробітного в період карантину. Детальніше читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини