Головна Новини Суспільство події Центри зайнятості надаватимуть безробітним низку послуг дистанційно: основні нововведення
commentss НОВИНИ Всі новини

Центри зайнятості надаватимуть безробітним низку послуг дистанційно: основні нововведення

Відтепер деякі послуги надаватимуться Державною службою зайнятості в онлайн-режимі

11 березня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Під час чергового засідання уряд України впровадив низку змін щодо Державної служби зайнятості. Дана інформація повідомляється на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. 

Центри зайнятості надаватимуть безробітним низку послуг дистанційно: основні нововведення

Державна служба зайнятості: уряд ухвалив зміни - перелік. Фото: oda.te.gov.ua

В повідомленні йдеться про те, що Державна служба зайнятості надаватиме низку послуг дистанційно. Відтепер безробітним в онлайн-режимі буде доступно складання плану працевлаштування та підтвердження наміру перебувати в статусі безробітного в період карантину. Раніше для цього доводилося відвідувати центр зайнятості.

Окрім того, збільшено термін подання документів до центрів зайнятості, на підставі яких громадянам було надано статус безробітного в період карантину в режимі онлайн. Строк збільшено з 10 до 30 днів.

Також звільнені учасники АТО зможуть отримати право на проходження професійної підготовки до досягнення ними пенсійного віку. А роботодавці отримають право на компенсацію за сплату ЄСВ за працевлаштування осіб, які не мають роботи та які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Нагадаємо, що під час карантину держава виплачувала громадянами, які втратили роботу через пандемію коронавірусу, матеріальну допомогу. Скільки грошей витратила Україна на виплати населенню за час карантину, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що в Японії 37-річний безробітний чоловік, на ім'я Седзі Морімото став мільйонером всього за два роки. Морімото вирішив, що не буде займатися в житті більше нічим, крім того, щоб їсти, пити та надавати людям найпростіші послуги. Як йому вдалося на цьому розбагатіти, читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини