Головна Новини Суспільство події В Україні ще одна область потрапила до «червоної» зони: повний список
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ще одна область потрапила до «червоної» зони: повний список

Якщо ситуація не зміниться, з четверга в Україні «червоними» будуть відразу 13 регіонів

13 квітня 2021, 14:59
Поділіться публікацією:

Коронавірусна хвороба продовжує збільшувати радіус ураження в окремих українських регіонах. І поки деякі області, після суворого дотримання всіх карантинних вимог, залишають "червону" зону, інші — як Полтавська — навпаки, поповнюють її. Про нове карантинне зонування стало відомо завдяки міністру Кабміну Олегу Немчинову.

В Україні ще одна область потрапила до «червоної» зони: повний список

Із 15 квітня Полтавська область стане "червоною". Фото: Фото: Shutterstock

Як повідомив чиновник, правила зонування, за якими Полтавщина стане "червоною", почнуть діяти з півночі четверга, 15 квітня.

До подібного рішення уряду довелося вдатися через те, що обмеження "помаранчевої" зони в цій області не вплинули на зменшення кількості хворих. Крім цього, кілька останніх днів в місцевих лікарнях критично збільшилася кількість госпіталізацій важких коронавірусних хворих.

Якщо до четверга держкомісія з ТЕБ і НС не прийме додаткових рішень, то з 15 квітня у "червоній" карантинній зоні опиниться 13 регіонів України. Попередньо, найжорсткіші обмеження будуть застосовані до жителів Житомирщини, Київщини, Львівщини, Сумщини, Чернігівщини, Одещини, Харківщини, Полтавщини, Чернівеччини, Миколаївщини, Запоріжжя, Хмельниччини, а також Києва.

"Помаранчева" зона, ймовірно, продовжить поширюватися на ще дев'ять областей. Це Тернопільщина, Рівненщина, Черкащина, Дніпропетровщина, Донеччина, Кіровоградщина, Волинь, Луганщина і Вінниччина. Втім, варто відзначити, що з цих регіонів лише Кіровоградська область не демонструє критичного перевищення норми госпіталізацій серед хворих на COVID-19.

Обмеження "жовтої" зони, як і раніше стосуються лише трьох українських областей — Івано-Франківської, Херсонської та Закарпатської.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яку важливе заяву про третю хвилю коронавірусу в Україні зробив очільник МОЗ.

Також на сайті ви можете дізнатися про те, чому, на думку екс-керівниці МОЗ Зоряни Скалецької, введення в Україні додаткового, більш жорсткого карантину просто не має значення. При цьому вона також розповіла, скільки людей може ще загинути від коронавірусної хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини