Головна Новини Суспільство події В Україні розробляють вітчизняний безпілотник
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розробляють вітчизняний безпілотник

Створенням літального апарату займається ДП "Антонов"

12 травня 2021, 12:55
Поділіться публікацією:

Державне підприємство "Антонов" розпочало розробку вітчизняного безпілотника. Український дрон буде аналогом турецького Bayraktar TB2. Про це повідомив директор з програм безпілотних авіаційних комплексів та їхніх модифікацій авіаконструкторного підприємства "Антонов" Микола Воробйов.

В Україні розробляють вітчизняний безпілотник

ДП "Антонов" - фото з відкритих джерел

За його словами, оперативно-тактичний ударно-розвідувальний дрон вітчизняного виробництва матиме робочу назву "Горлиця-2" та зможе виконувати більшість функції турецького аналога. Єдиною відмінністю від оригіналу буде менша тривалість польоту. Воробйов зазначає, що вона складатиме близько 8 годин, а це майже втричі менше від тривалості баражування турецького Bayraktar'а.

ДП "Антонов" займатиметься виготовленням каркасів для "Горлиці": фюзеляж, крила, оперення та шасі. Все інше наповнення для безпілотного авіаційного комплексу вироблятиметься на профільних вітчизняних підприємствах.

Нагадаємо, що найближчим часом до України надійде партія сучасних безпілотників від турецької компанії Bayraktar. Ці бойові ударні безпілотники фактично паралізували вірменську армію під час азербайджано-вірменської війни.

Додамо, що Україна планує в найближчі п'ять років запустити в космос сім супутників. Запуск відбудеться в рамках реалізації нової космічної програми на 2021-2025 роки, яку розробило Державне космічне агентство України. В близькому майбутньому супутники будуть орієнтовані на дистанційне зондування Землі. Тобто можна буде побачити фотографії поверхні Землі з космосу. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини