Головна Новини Суспільство події В Україні пропонують скасувати перенесення вихідних днів у зв'язку зі святами
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні пропонують скасувати перенесення вихідних днів у зв'язку зі святами

В Україні пропонують скасувати перенесення вихідних днів у зв'язку зі святами

23 вересня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

У Міністерстві культури показали проєкт і представили його на огляд українцям. У документі пропонується не переносити вихідний день на інший, якщо свято, яке є неробочим днем, збігається з вихідним.

В Україні пропонують скасувати перенесення вихідних днів у зв'язку зі святами

В Україні хочуть поміняти календар, фото з відкритих джерел

У разі, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем (субота і неділя), вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Ця норма введена в 1995 році, була скасована вкінці 1997 і відновлена у квітні 1999 року. Тепер її знову можуть змінити.

Але є деякі винятки: Різдво Христове за обома календарями, Великдень, День Святої Трійці за юліанським календарем і Новий рік. Тут правило перенесення вихідного дня буде зберігатися. День боротьби за права жінок (8 березня) і День праці (1 травня) пропонують відзначати як міжнародні дні. Їх залишають вихідними.

Також у документі пропонують трохи змінити класифікацію свят, серед яких: державне свято, день жалоби, міжнародний день, пам'ятний день, професійне свято, скорботна дата, традиційне свято.

Проєкт не скасовує тих вихідних, які вже передбачені законом. Новий рік, Різдво за юліанським і григоріанським календарем, 8 березня, Великдень і Трійця за юліанським календарем, 1 і 9 травня, День Конституції, День Незалежності, День захисника і захисниці України будуть неробочими.

Як раніше інформував портал "Коментарі", тривалі вихідні на День Незалежності 2021: українці встигнуть зловити літо за хвіст. За вікном останній місяць літа та ще так хочеться насолодитися теплим сонцем і ласкавим літнім вітром.

Нагадаємо, раніше видання повідомляло про те, як відпочити після важкого робочого дня



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ксензюк Юрий

23 вересня 2021, 10:50

Вот пусть Министерство культури и работает в нерабочие дні,а не подписивается за всех украинцев!!


Новини