Головна Новини Суспільство події В Україні прибрали російський слід на залізниці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні прибрали російський слід на залізниці

Відтепер не "Південна"

19 березня 2023, 09:08
Поділіться публікацією:

Більшість українців, які брали участь в електронному опитуванні в застосунку "Дія", проголосували за зміну назви Південна залізниця на Харківську. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію віце-прем'єр-міністра Михайла Федорова.

В Україні прибрали російський слід на залізниці

В Україні триває залізна українізація

"Продовжуємо прибирати російський слід із назв філій Укрзалізниці. Українці обрали в Дії нову назву для Південної залізниці. До опитування доєдналися понад 860,4 тисячі користувачів. Більшість із них підтримали варіант Харківська залізниця — 335,6 тисяч голосів. Дякую за вашу активність. Це допомагає нам розбудовувати електронну демократію. Щоб думка кожного українця враховувалася під час ухвалення рішень у країні", — написав в своєму телеграм-каналі Михайло Федоров.

Напередодні українці схвалили зміну назви Південно-західна залізниця на Центральна.

Ці назви - Південна та Південно-західна залізниця - виникли через географічне розташування підприємств у колишніх Російській імперії та СРСР. Після здобуття незалежності України та встановленням державного кордону України ці назви перестали відповідати дійсному розташуванню підприємств. Існування на території незалежної України державних підприємств з імперськими назвами є неприйнятним та потребувало виправлення. Між тим назви інших регіональних філій "Укрзалізниці" походять або від назв міст, які є центрами цих філій (Одеська, Львівська, Донецька), або від розташування на території сучасної України (Придніпровська). 

Харківська залізниця обслуговує Харківську, Полтавську та Сумську області, а також окремі райони сусідніх областей. Вона є однією із найстаріших залізниць (з 1869 року) України. Вона з'єднує Донбас зі столицею України із західними областями. Її колії простягнулись більш ніж на 3000 км. Магістраль обслуговує понад 1000 промислових підприємств. На Харківській залізниці функціонують 4 дирекції залізничних перевезень: Куп'янська, Полтавська, Сумська та Харківська.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо про надходження до Верховної Ради заяв трьох міністрів про звільнення, а потенційні кандидати в президенти США погодились підтримувати Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

19 березня 2023, 10:33

Лучше бы пан Фёдоров в прямом смысле занимался продвижением "электронной демократии". Конкретно занимался внедрением системы тайного голосования через Интернет, При этом такой, которую в принципе невозможно сфальсифицировать на формально доказательном уровне (это транспарентные системы дистанционного голосования). Но это невыгодно власти. Поэтому пан Фёдоров делает вид, что не слышал про это, Хотя специалисты крипто-аналитики ещё лет пять назад доказали эффективность таких систем. В том числе и в условиях Украины.


Новини