Головна Новини Суспільство події В Україні посилюють контроль за перевіркою COVID-сертифікатів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні посилюють контроль за перевіркою COVID-сертифікатів

У країні поліціянти набагато ретельніше перевірятимуть справжність COVID-сертифікатів

22 листопада 2021, 16:57
Поділіться публікацією:

В Україні хочуть суттєво посилити контроль за перевіркою справжності COVID-сертифікатів щодо вакцинації проти коронавірусу. Таке завдання було поставлено під час засідання уряду міністерствам і відомствам. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на Урядовий портал.

В Україні посилюють контроль за перевіркою COVID-сертифікатів

Ковід-паспорт. Фото: turist.delfi.ee

Відповідні органи повинні ретельніше перевіряти COVID-сертифікати. Зокрема акцент повинен бути зроблений на QR-коди, підробити які практично неможливо. При правильному скануванні сертифіката виявити підроблений сертифікат неважко.

Зазначимо, можливість проводити перевірку сертифікатів скануванням QR-кодів мають правоохоронці. Поліціянти мають відповідні планшети з програмним забезпеченням, яке легко може перевірити справжність сертифіката.

Сьогодні виповнюється рівно місяць з того часу, як у такий спосіб почали перевіряти сертифікати про вакцинацію. Найчастіше правоохоронці вимагають для перевірки COVID-сертифікат у місцях масового скупчення людей: у ресторанах, кафе, на ринках, супермаркетах, великих салонах краси, торгових центрах.

На сьогодні за виготовлення "липового" COVID-сертифікату можна сплатити солідний штраф у 17 тисяч гривень. І це буде мінімальне покарання. Максимальне покарання за підробку – до 5 років позбавлення волі.

Читайте на порталі "Коментарі" — в Україні переглянули протокол лікування людей із коронавірусом. Тепер, якщо у людини, хворої на COVID-19, сатурація вище 92, то госпіталізувати її не будуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини