Головна Новини Суспільство події В Україні погіршиться погода: синоптик зробила попередження
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні погіршиться погода: синоптик зробила попередження

Синоптик розповіла, до якої погоди готуватися українцям

3 лютого 2021, 14:12
Поділіться публікацією:

Завтра, 4 лютого, в Україну завітає циклон з атмосферними фронтами. Очікуються дощі та сильний вітер. Про це йдеться у прогнозі погоди синоптика Наталки Діденко на її каналі в Telegram.

В Україні погіршиться погода: синоптик зробила попередження

До України йде циклон. Фото з відкритих джерел

У четвер циклон Siegbert у більшість регіонів принесе дощі. Як пояснила синоптик, зона опадів рухатиметься поступово – впродовж доби із заходу на схід.

Температура повітря буде із позначкою "плюс": вдень прогнозують від 2 до 7 градусів тепла, а на півдні країни та південному заході вище – від 5 до 12 градусів тепла. Холодніше буде в північних регіонах – 0-4 градуси тепла.

Усюди ймовірні дощі. А от періодичний мокрий сніг очікується у північній частині України, тоді як в Карпатах також прогнозується сніг.

Крім того, українцям варто приготуватися до сильних поривів вітру. Завтра пориви південно-західного вітру в більшості областей України досягатимуть 15-20 метрів за секунду, попередила синоптик.

У прогнозі зазначається, що вже за день, 5 лютого, українці можуть очікувати на поступове зниження температури повітря. Тож слід готуватися до ожеледиці.

Нагадаємо, бабак Тимко "зробив" свій традиційний прогноз і "розповів", якою буде весна-2021. Так,  цьогоріч бабак спокійно прокинувся від сплячки, що віщує швидкий прихід весни. Місцевого хутряного "синоптика" — бабака Тимка III – на початку лютого традиційно пробудили в Харкові від зимової сплячки.

Як відомо, поведінка бабака, якого щойно розбудили, є певним індикатором наближення весни. Вотчиною українського бабака Тимка III є біостанція Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. Розташована вона у селищі Гайдари. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини