Головна Новини Суспільство події В Україні погіршилася економічна ситуація: соціологи з'ясували, кого звинувачують українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні погіршилася економічна ситуація: соціологи з'ясували, кого звинувачують українці

За даними КМІС, 49% українців вважають, що за каденцію Зеленського ситуація в економіці погіршилась

4 червня 2024, 12:47 comments1134
Поділіться публікацією:

Майже половина українців (49%) вважають, що ситуація в економіці за період президентства Володимира Зеленського погіршала. Як повідомляє портал "Коментарі", такі результати опитування наводить Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), проведеного 16-22 травня.

В Україні погіршилася економічна ситуація: соціологи з'ясували, кого звинувачують українці

Ситуація в економіці погіршилась. Фото: з відкритих джерел

Проте, звернули увагу соціологи, з них 16.5% пов'язують це насамперед із повномасштабним вторгненням, а 23% – насамперед із помилковими діями влади (ще 9% назвали обидві причини).

"Після повномасштабного вторгнення ми фіксували парадоксальну ситуацію, коли об'єктивно ситуація в економіці стала однозначно гіршою, але громадськість краще її оцінювала, ніж до вторгнення", — зазначили у КМІС.

Дослідження тривало 16-22 травня. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 1 002 респонденти віком від 18 років та старші, які проживають у всіх регіонах України.

Зазначимо, раніше Центр Разумкова провів своє опитування, з'ясувавши, що рівень готовності українців до мілітаризації економіки досить високий. Громадяни готові пожертвувати добробутом заради безпеки.

Після опрацювання даних соціологи з'ясували, що 67% наших співвітчизників позитивно ставляться до зміни на довгостроковий період пріоритетів державного бюджету на користь посилення сектора безпеки та оборони (Збройних сил, інших силових відомств, оборонної промисловості). Лише 7% виступають проти.

Ще 63% опитаних позитивно сприймають збільшення видатків на безпеку у власній громаді, проти – 9%.

Крім того, половина опитаних (49%) готові на зміну пріоритетам бюджету, якщо вони вплинуть на їхній особистий добробут. Проти виступає 29% респондентів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини