Головна Новини Суспільство події В Україні підвищиться пенсійний вік: кого це торкнеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підвищиться пенсійний вік: кого це торкнеться

Жінки виходитимуть на пенсію пізніше

23 лютого 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

В Україні з першого квітня підвищиться пенсійний вік для деяких громадян. Про це повідомляє видання Главком. 

 В Україні підвищиться пенсійний вік: кого це торкнеться

Пенсії в Україні: для кого підвищиться пенсійний вік. Фото: dialog.ua

На пенсію виходитимуть пізніше жінки, що народилися з  1961 року народження. Відтак з середини весни жінки отримуватимуть пенсію в 60 років, як і чоловіки. 

Право на отримання виплат від держави у віці 59 років 6 місяців мають жінки, які народилися з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року.

Дані зміни пов'язані з законом про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Відповідний документ було прийнято ще у 2011-му році. Підвищення пенсійного року проходило поступово. У квітні буде останній етап.

Окрім того, поступово підвищується і страховий стаж, який необхідно мати для отримання пенсії. Це пов'язано з реформою 2017-го року. Вимоги до стажу підвищуються кожен рік до 2028, поки він не досягне 35 років.  

Нагадаємо, що уряд схвалив рішення про індексацію пенсій в Україні на 11% з наступного місяця – березня. Показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера, встановлено на рівні 11%. За даними Кабміну, це відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік, а також 50% показника зростання середньої зарплати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за останні три календарні роки. Детальніше про індексацію пенсій можна прочитати в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що українці, які працюють в інших країнах, можуть отримувати пенсію на батьківщині. При цьому враховується стаж та сума зарплати, яку заробітчани отримували за кордоном. Яких умов потрібно дотримуватися, щоб отримати пенсію, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

люда

23 лютого 2021, 11:41

а мне 59 лет и как жить ви поднимаите и возраст и стаж я не работаю субсидии нет 7 лет проработала в москве на кухне не официально здоровья нет и таких как я тисячи ви о нас подумали а работу в таком возрасте очень тяжело найти получается что я не в том году родилась до пенсии видно не дожеву что за дибильние закони кто их принимает позорище и клоунада


Новини