Головна Новини Суспільство події Пенсія для заробітчан: хто має на неї право, і як рахуватимуть виплати
commentss НОВИНИ Всі новини

Пенсія для заробітчан: хто має на неї право, і як рахуватимуть виплати

Українці, що працюють за кордоном, мають право на отримання пенсії в Україні

17 лютого 2021, 10:00
Поділіться публікацією:

Мало хто знає, що українці, які працюють в інших країнах, можуть отримувати пенсію на батьківщині. При цьому враховується стаж та сума зарплати, яку заробітчани отримували за кордоном. Про це повідомляє видання Today.ua.

Пенсія для заробітчан: хто має на неї право, і як рахуватимуть виплати

Пенсії в Україні: чи мають на неї право заробітчани та як її отримати. Фото: ukraina.ru

Відтак пенсія українців, які працюють на території інших держав, формується на основі стажу та зарплати, отриманої як в Україні, так і в іншій державі.

Проте, аби отримувати виплати, потрібно дотримуватися кількох важливих умов. Щоб отримати пенсію на батьківщині, заробітчани повинні обов'язково працювати офіційно. Їх іноземні роботодавці мають сплачувати внески у пенсійний фонд держави, де перебувають робітники.

До того ж ще однією обов'язковою умовою отримання пенсії є угода про соціальне забезпечення України з тією країною, де працює її громадянин.

Наразі наша держава має такі угоди з 23 країнами світу. Серед них Польща, Вірменія, Казахстан, Росія, Таджикистан, Киргизстан, Туркменістан, Узбекистан, Угорщина, Молдова, Білорусь, Грузія, Словаччина, Азербайджан, Монголія, Румунія, Латвія, Литва, Чехія, Естонія, Іспанія, Болгарія, Португалія.

Відповідно, якщо ці всі умови дотримано та доведено, людина може претендувати на пенсію в Україні.

Нагадаємо, що навесні авіакомпанія SkyUp планує запустити нові повітряні маршрути до деяких країн Європи. Куди можна буде полетіти та за скільки, дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше розповідав, чи варто їхати на заробітки в Польщу, скільки там платять та які умови життя. Історію та враження українки читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини