Головна Новини Суспільство події В Україні підвищать пенсії та соцвиплати: коли та на скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підвищать пенсії та соцвиплати: коли та на скільки

У Мінсоцполітики пообіцяли перерахувати пенсії та соціальні виплати з 1 березня

25 січня 2022, 12:30 comments1232
Поділіться публікацією:

В Україні підвищать пенсії та соцвиплати: коли та на скільки

Пенсії та соціальні виплати будуть підвищені з 1 березня. Фото з відкритих джерел

У Мінсоцполітики підготували проєкт постанови, яка гарантує збільшення пенсій і соціальних виплат в Україні вже з 1 березня 2022 року. Про це повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів України, повідомляє портал "Коментарі".

Проект ухвали пропонує проіндексувати виплати на 14%. Йдеться про страхові пенсії, призначені до 2019 року (при цьому сума підвищення буде не менше 100 гривень, а середній розмір підвищення становитиме близько 500 гривень); пенсії військовим (середній розмір підвищення становитиме 700 гривень); мінімальні розміри пенсій по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС (середній розмір підвищення становитиме 400 гривень) та інші пенсії особам з інвалідністю у складі ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Тим, на кого ця індексація не поширюється, нарахують додаткові 135 гривень на місяць.

Також пропонується підвищити мінімальну пенсійну виплату особам з інвалідністю І групи та особам із повним страховим стажем (30/35 років) з 2200 до 2300 гривень, а для непрацюючих пенсіонерів з-поміж одержувачів мінімальних пенсій, які не мають повного стажу, збільшити на 166 гривень до 2100", — додають у відомстві.

З 1 березня в Україні збільшать допомогу держави на 400 гривень (з 1700 до 2100) для одержувачів допомоги на кожну дитину, яка виховується у багатодітній сім'ї; на 166 гривень (з 1934 до 2100) для одержувачів державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а також особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, які отримують державну соціальну допомогу.

Що стосується пенсій людям похилого віку, то розміри щомісячних доплат також хочуть проіндексувати на 14%. Таким чином, з 1 березня вони становитимуть для осіб віком 75-80 років 456 гривень, а для осіб віком старше 80 років – 570 гривень.

Читайте також: Українцям платитимуть за вакцинацію бустерною дозою: озвучено суму виплати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

25 січня 2022, 14:03

Впродовж 18 років в Україні діє несправедливе пенсійне законодавство (ПЗ), до того ж у ньому є положення, які призводять до ризиків вчинення корупційних діянь прцівниками ПФУ, тобто є корупційна складова у діючому ПЗ. Прикладом несправедливості ПЗ є той факт, що пенсіонери які набули право на пенсію у різні роки отримують пенсію, яка відрізняється на декілька сотень гривень. Розмір пенсії при призначенні також залежить від місяця народження пенсіонера. Читайте мої аналітичні матеріали на сторінках "Справедлива пенсія" і "Волонтерство для пенсіонерів" у фейсбуці.


Новини