Головна Новини Суспільство події В Україні підняли тариф на світло: скільки тепер платитимемо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підняли тариф на світло: скільки тепер платитимемо

Кабмін підняв тариф на електрику для населення з 1 червня на 60%

31 травня 2024, 16:58 comments2752
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", уряд підняв тариф на електрику для населення з 1 червня на 60%, до 4,32 грн/кВт-год. Відповідне рішення Кабмін ухвалив 31 травня.

В Україні підняли тариф на світло: скільки тепер платитимемо

Тарифи на світло. Фото: із відкритих джерел

Диференціації тарифів за обсягом споживання, який очікувався раніше, зберегти знижену ціну для тих споживачів, хто використовує не більше 100 кВт на годину – не буде.

Таким чином, тариф підвищено на 60%, а всі українці платитимуть по 4,32 грн за кВт*год незалежно від обсягів споживання.

Варто зазначити, що на період військового стану в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та тепло. Але він не стосується електрики та холодної води.                                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні після російських ударів по нашій енергетиці почалися серйозні проблеми. Масові відключення відбуваються практично по всій країні. У п'ятницю, 24 травня, Кабміну довелося навіть затвердити ухвалу, яка зобов'язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень електроенергії. Також міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив, що до кінця травня буде ухвалено рішення про підвищення тарифів на електроенергію. Про що говорить те, що відбувається в нашій енергосистемі та навколо неї? Які рішення необхідно ухвалити для покращення ситуації? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому у Верховній Раді заговорили про підвищення тарифів на електроенергію: що відбувається в енергосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини