Головна Новини Суспільство події В Україні підняли штрафи за забруднення земель
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні підняли штрафи за забруднення земель

У Держекоінспекції попередили про посилення покарання за забруднення ґрунту

12 січня 2021, 13:31
Поділіться публікацією:

Національне надбання України — земля потребує захисту. У зв'язку з погіршенням загальної екологічного стану  все більш актуальною стає проблема забруднення грунту. У зв'язку з цим, уряд посилив покарання за неналежне землекористування та порушення екологічних норм. Відповідну інформацію оприлюднили на офіційному сайті Державної екологічної інспекції.

В Україні підняли штрафи за забруднення земель

Забруднений грунт / фото greenbelarus.info

Так, нові правила і, відповідно, штрафи, набрали чинності з 12 січня 2021 року. Такі нововведення регламентуються наказом Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України "Про затвердження змін до Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства".

Згідно з документом, розмір штрафних нарахувань, які розраховуються фахівцями Держекоінспекції збільшиться в 4-6 разів за особливо сильні та сильні забруднення. За середній же рівень штраф стане вище у 2-3 рази.

Відзначається, що тільки за 11 місяців минулого року Держекоінспекція нарахувала більше ніж пів мільярда гривень збитків за шкоду, заподіяну земельним ресурсам. Отримані кошти спрямовують на фінансування відновлення земель, яким було завдано шкоди.

Як повідомляв портал "Коментарі", Київ посів третє місце у світовому антирейтингу міст по рівню забрудненості повітря. Як відомо, на першому місці світового антирейтингу перебуває місто Делі (Індія) — тут індекс дорівнює 193, а слідом за ним Лахор (Пакистан) зі значенням 173. До п'ятірки міст з найбільш забрудненим повітрям, на думку ресурсу, також потрапили Мумбаї (Індія) і Бішкек (Киргизстан). До слова, в місті Київ на сьогодні встановлено 214 станції моніторингу стану атмосферного повітря. Їх установкою займалися жителі міста, незалежні проекти, організації та органи місцевого самоврядування. Втім, високий рівень забрудненості спостерігається у всіх районах української столиці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини