Головна Новини Суспільство події В Україні перевищено рекорд споживання електроенергії: хто прийшов на допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні перевищено рекорд споживання електроенергії: хто прийшов на допомогу

Україна запросила імпорт електроенергії у Польщі та Румунії для покриття дефіциту

23 серпня 2023, 17:10 comments2302
Поділіться публікацією:

Українців закликають відповідально підходити до використання електроенергії, адже країна два дні поспіль мусить брати рекордну аварійну допомогу для покриття попиту на електроенергію. При цьому попередній рекорд споживання, встановлений 21 серпня, перевищено вдвічі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє НЕК "Укренерго".

В Україні перевищено рекорд споживання електроенергії: хто прийшов на допомогу

Електроенергія. Фото: з відкритих джерел

За даними відомства, вчора з 13:00 до 22:00 обсяг запиту на аварійну допомогу з енергосистеми Польщі та Румунії становив 3900 МВт-год. Це вдвічі більше за рекорд, встановлено в понеділок, 21 серпня, – 2000 МВт-година.

У НЕК пояснили, що 22 серпня споживання електроенергії трималося на верхніх позначках. Що стосується вечірнього максимуму, то він був лише на 2,5% нижчим за рекорд всього літа 21 серпня.

"Основна причина її застосування – дефіцит електроенергії в енергосистемі через великий обсяг пошкоджень на теплових та гідроелектростанціях. Крім того, продовжується активна ремонтна кампанія на атомних електростанціях, які готуються до роботи на максимальній потужності взимку", – йдеться у повідомленні.

Слід зазначити, що обсягів імпорту з Європи не вистачає для покриття різниці між зростанням споживання та обмеженими можливостями вироблення на електростанціях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла в зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2288
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини