Головна Новини Суспільство події В Україні перебували британські спецназівці: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні перебували британські спецназівці: ЗМІ дізналися про подробиці

Крім того, на території України діють сили спецпризначення низки інших країн.

12 квітня 2023, 08:40 comments3204
Поділіться публікацією:

У лютому-березні цього року в Україні було 50 бійців сил спеціального призначення Великобританії. За інформацією британської The Guardian, про це свідчить один із "злитих" у мережу секретних документів Пентагону з грифом "цілком секретно". У документі згадується, що в Україні діють сили спеціального призначення кількох країн, які формально не беруть участь у війні.

В Україні перебували британські спецназівці: ЗМІ дізналися про подробиці

Британські спецназівці. Фото: з відкритих джерел

"Злитий" документ датовано 23 березня. У ньому йдеться про те, що найбільший контингент спецназівців в Україні має Великобританія (50 осіб), за нею прямують Латвія (17), Франція (15), США (14) та Нідерланди (1). Протягом лютого та березня на території України могли перебувати до 50 британських спецназівців.

При цьому даних про те, де саме знаходилися британські спецназівці та які завдання виконували, немає. Міноборони країни відмовилося давати будь-які коментарі на цю тему.

Як пише газета, сили спецпризначення – найтаємніша організація збройних сил Великобританії. Бійці беруть участь в операціях під прикриттям, а їхня діяльність не контролює парламент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — витік секретних документів спричинив кризу у відносинах між США та союзниками з Європи, Азії, Близького Сходу та Києва, повідомляє "Politico", з посиланням на чотири джерела. Так, Україна навіть змінила деякі свої військові плани. У самому Пентагоні визнали, що було опубліковано надзвичайно таємну, засекречену інформацію, яка становить дуже серйозний ризик для національної безпеки США. Про що говорить те, що відбувається? Як ситуація може розвиватись далі? Чи справді вона може вплинути на наш запланований наступ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини