Головна Новини Суспільство події В Україні оприлюднили список каналів, що розповсюджують ворожу пропаганду у соцмережі Х
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оприлюднили список каналів, що розповсюджують ворожу пропаганду у соцмережі Х

Українцям показали список каналів, які найбільше поширюють пропаганду

15 квітня 2024, 13:30 comments3744
Поділіться публікацією:

Центр протидії дезінформації (ЦПД) спільно з Кібердепартаментом Служби безпеки України представили актуальний перелік з 66 каналів, що активно займаються поширенням фейкових новин та антиукраїнської пропаганди. 

В Україні оприлюднили список каналів, що розповсюджують ворожу пропаганду у соцмережі Х

Українцям показали список каналів, які найбільше поширюють пропаганду

Опублікований на офіційному сайті ЦПД, список має на меті поінформувати громадян про потенційно небезпечні джерела інформації в месенджері Telegram.

За словами представників ЦПД, у списку переважають канали, що безпосередньо пов’язані з російськими державними медіа та високопоставленими чиновниками цієї країни. Серед найбільш відомих—особисті сторінки Дмитра Медведєва, Володимира Путіна, Володимира Соловйова, а також пропагандистські медіаресурси, такі як RT, “ВЄСТІ”, “РІА Новості” і офіційні акаунти Міністерства закордонних справ Росії.

Центр також закликає громадян активно долучатися до процесу ідентифікації потенційно шкідливих акаунтів. 

“Якщо вам відомі акаунти у Х (Twitter), які поширюють ворожу дезінформацію і яких немає у нашому списку, — будь ласка, повідомляйте нам на пошту [email protected]. Список складено, щоб допомогти користувачам соцмережі Х уникати акаунтів, які є інструментом поширення ворожої дезінформації та маніпуляцій”, — йдеться у повідомленні.


В Україні оприлюднили список каналів, що розповсюджують ворожу пропаганду у соцмережі Х - фото 2

В Україні оприлюднили список каналів, що розповсюджують ворожу пропаганду у соцмережі Х - фото 3

Раніше представники Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова зазначають, що Telegram уже почав відгукуватися на скарги українського уряду та здійснює певні дії для маркування контенту, що вважається шкідливим. Це може вказувати на те, що повне обмеження доступу до платформи на території України не є неминучим, але критичні канали будуть під спеціальним наглядом.

Нагадаємо, що Центр протидії дезінформації та кібердепартамент СБУ створили список безпечних каналів отримання інформації, а також виявили мережу інструментів розповсюдження ворожої дезінформації у Telegram. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє ЦПД.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини