Головна Новини Суспільство події В Україні на кордоні з ЄС знову величезні черги: із чим це пов'язано (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні на кордоні з ЄС знову величезні черги: із чим це пов'язано (ФОТО)

За кілька днів за розмитнення "євроблях" доведеться платити, от автомобілісти і намагаються встигнути

27 червня 2022, 13:35
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", на кордоні між ЄС та Україною утворилися величезні черги. Вже з 1 липня за розмитнення авто доведеться платити, тож перегонники намагаються встигнути легалізувати машини, уникнувши сплати податків до держбюджету.

В Україні на кордоні з ЄС знову величезні черги: із чим це пов'язано (ФОТО)

Кордон України. Фото з відкритих джерел

Тільки на Закарпатті на кожному з пунктів пропуску на кордонах – черга 500-900 автомобілів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Віталій Глагола. На підтвердження своїх слів журналіст опублікував фото, на якому видно корку з автомобілів, які вишикувалися у бік кордону у два ряди. Такі корки – це дії "безкоштовної розмитнення", яка закінчується 1 липня.

Розрахунок акцизного податку зараз проводиться за формулою: ставка * обсяг двигуна см3/1000 * вік транспорту. ПДВ складає 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку. На електромобілі ПДВ не потрібно сплачувати до кінця 2022 року.

До речі, в Україні планують дозволити розмитнення легкових автомобілів онлайн. Якщо рішення затвердять, подати декларацію та здійснити всі платежі можна буде у додатку Дія. Крім того, із процесу розрахунку суми заберуть людський фактор.

В Україні планують скасувати пільги на ввезення авто з-за кордону (в т.ч. "євробів") для особистого користування вже з 1 липня. Звільнення від сплати мита, ПДВ та акцизу залишать лише для авто, які купуються для потреб військових.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Херсонщині українська авіація вдарила по скупченню живої сили та техніки ворога.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський зробив останнє попередження білорусам: експерт розповіли, про що воно говорить – чому з'явилося саме зараз.

В Україні на кордоні з ЄС знову величезні черги: із чим це пов'язано (ФОТО) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини