Головна Новини Суспільство події В Україні можуть зрости ціни на цукор: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть зрости ціни на цукор: що відомо

Ціни на цукор для українців можуть зрости в 2022 році

6 січня 2022, 16:05
Поділіться публікацією:

В 2022 році ціни на цукор знижуватися не будуть, навпаки можуть зрости через збільшення собівартості одного кілограму солодкого "піску".  Причина — зростання тарифів на природний газ та збільшення ціни на міжнародному ринку. Все це сприятиме здорожчанню цукру на понад 20%. Про це пише agrotrend.

В Україні можуть зрости ціни на цукор: що відомо

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Торік цукор виріс в ціні з 13,1 гривні за кілограм до 25,4 грн. За даними Державної служби статистики, за 10 місяців 2021 року цукор подорожчав на понад 50%. Як розповів керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин, в поточному році цукор буде дорожчати й надалі, бо цукрові заводи споживають чимало газу або вугілля під час виробництва.

Однак не лише тарифи на паливо впливають на вартість цукру, а й рівень цін на світових ринках. З серпня 2021 року підвищилися й ціни на тростинний цукор, що теж вплинуло на ситуацію в країні.

Повідомляється, що крім цього, у фермерів в поточному році зростуть витрати на вирощування цукрових буряків через підвищення цін на мінеральні добрива.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №6374, що передбачає держрегулювання цін на продукти харчування в тому числі й цукор. Якщо законопроект ухвалять, то в Україні має встановлюватися максимальний розмір надбавки на певні продукти — від 5% до 15% від відпускної ціни у виробника.

Як повідомляв портал, при теперішній ціні на голубе паливо, собівартість солодкого продукту буде 25-26 грн за кг. Заводський прейскурант його 23-24 грн. Коли до собівартості додати 10% рентабельності і ПДВ, то в роздріб солодкий продукт коштуватиме 30-32 грн за кг. В супермаркетах він матиме цінник ще вищий – від 40 грн за кг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини