Головна Новини Суспільство події В Україні можуть заборонити Telegram: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть заборонити Telegram: що думають українці

Соціологи з'ясували, як українці не в захваті від ідеї з можливою забороною Telegram

9 вересня 2024, 11:58
Поділіться публікацією:

Ідею про те, щоб повністю заборонити Telegram, підтримують лише 9% українців. Водночас лише 26% вважають, що його не варто жодним чином контролювати. Як повідомляє портал "Коментарі", про дані опитування КМІС.

В Україні можуть заборонити Telegram: що думають українці

Заборона телеграм в Україні. Фото: з відкритих джерел

Більшість наших співвітчизників (54%) вважають, що не варто повністю забороняти, а потрібно запровадити певні обмеження та контроль – як блокування окремих каналів тощо.

Респондентам, які поки не підтримують повну заборону Telegram в Україні, порушувалося додаткове питання, чи підтримають вони заборону, якщо власники Telegram відмовляться блокувати певні телеграм-канали.

Якщо власники Telegam категорично відмовляються блокувати канали, які розповсюджують російську пропаганду та дезінформацію, то в такому разі 60% українців підтримали б повну заборону Telegam (не підтримали б – 32%).

У разі відмови блокувати канали російських окупантів, які використовуються для зв'язку, 71% підтримають заборону (не підтримають – 21%). У разі відмови блокувати канали поширення наркотиків 70% підтримають заборону (не підтримають – 20%).

Коментуючи результати соцопитування заступник директора КМІС Антон Грушецький зазначив, що дані, які зібрали соціологи свідчать, що наразі суспільство не має ні відчутної підтримки заборони Telegram, ні стійкого опору такій забороні.

За його словами, українці займають досить виважену та конструктивну позицію, яка варто не доходити до заборон, але при цьому справді визнають важливість та необхідність блокувати небезпечні Telegram-канали. Причому у разі відвертої позиції власників Telegram відмовлятися у блокуванні небезпечних каналів українці віднесуть себе до табору тих, хто підтримає заборону (а не табори "послідовних прихильників свободи слова").

"Для представників влади слід розуміти, що у разі потреби заборони Telegram для безпеки України та українців, громадськість має отримати справді об'єктивні та переконливі докази ворожої діяльності та відмови власників від співпраці", — сказав соціолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Буданов висловився про Telegram: чи справді його потрібно закрити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини